Brandvæsen

Brandvæsen fik overskud på 18 mio. kr.

Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.

Præhospital

Akutberedskab får 10 mio. kr. til præhospital forskning

Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.

Google Maps
Brandvæsen

Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

  • Præhospital
    UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.
  • Brandvæsen
    Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Politi
    En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt
  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Stevns vil have tæt beredskabssamarbejde med Køge

Stevns Kommune har besluttet at indlede et samarbejde med Køge Kommune, når Østsjællands Beredskab bliver opløst. De to nabokommuner vil samarbejde om administration, indsatsledelse, det forebyggende arbejde, brandsyn og fyrværkerilovgivning. Men derudover er der også drøftelser om beredskabsdækning af Stevns Kommunes nordlige ende, som grænser op til Køge Kommune.

Brandvæsen

Strejke hos Nordsjællands Brandvæsen

En gruppe deltidsbrandfolk, som er tilknyttet servicevagten hos Nordsjællands Brandvæsen, har fredag besluttet at nedlægge arbejdet. Det skyldes ifølge brandvæsenet, at der er uenighed om indholdet af en ny lokalaftale om vilkårene for servicevagten. Servicevagtens opgaver omfatter blandt andet patientløft for hjemmeplejen og tyverivagt.

Brandvæsen

Falck-chef bliver ny beredskabschef i Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune har ansat 37-årige Jarl Vagn Hansen som ny beredskabschef. Han tiltræder 1. januar 2013. Jarl Vagn Hansen kommer fra en stilling som brand- og kontraktchef ved Falcks Region Midt – en stilling, han har beklædt siden januar 2008. Før da var han sikkerhedschef ved LM Glasfiber i Lunderskov og i en længere årrække stationsleder i Falck. Jarl Vagn Hansen fik jobbet foran 13 andre ansøgere.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Redningsvest skyld i tab af helikopterdør over København

I juni tabte en af Forsvarets redningshelikoptere en nødluge over det indre København under indflyvning til Rigshospitalet. Lugen blev tabt fra 150-200 meters højde og landede i en baggård.  Undersøgelserne viser, at dørens udløser-håndtag utilsigtet og ubemærket blev påvirket, da redderen om bord på helikopteren tog sin vest af for at udføre førstehjælp på en patient.

Præhospital

Regionspolitikere indkaldes til ekstraordinært møde i BIOS-sagen

Medlemmerne af regionrådet i Region Syddanmark får afbrudt deres sommerferie i næste uge, hvor regionsrådsformand Stephanie Lose har indkaldt til et ekstraordinært møde om BIOS-sagen. Det sker efter at en række direktører fra regionen i dag havde møde med BIOS om tilbagebetaling af de 31 mio. kr., som fejlagtigt er blevet betalt til BIOS.

Præhospital

Syddanske hjerteløbere alarmeres tre gange om dagen

Region Syddanmark har nu været med i den landsdækkende Hjerteløber-ordning i ét år, og der er 16.122 borgere, som er klar til at smide, hvad de har i hænderne, når hjerteløber-app’en på deres telefon begynder at bippe. Knap tre gange om dagen har regionens AMK-vagtcentral alarmeret hjerteløbere for at hjælpe en syddansker i nød.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Ny overenskomst til 4.000 reddere

Så er der også ny overenskomst til de godt 4.000 reddere, der er ansat hos Falck. Aftalen er indgået mellem Falck, 3F’s Transportgruppe og 3F Københavns Chauffører. Den løber i tre år, og når det gælder løn, satser og øvrig økonomi, følger reddernes overenskomst de øvrige aftaler, der er indgået på transportområdet.

Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp indsætter elektrisk autohjælpsvogn

De seneste år har SOS Dansk Autohjælp anvendt to elcykler til at levere autohjælp i dele af København, men nu indsætter selskabet sin første elektriske autohjælpsvogn i Danmark. Den nye Volkswagen ID Buzz er leveret til SOS Dansk Autohjælp Fyn, hvor den primært skal anvendes i Odense og omegn.

Fra arkivet – Politi

Politi

Dømt for at sætte ild til overbos lejlighed

En 30-årig mand er onsdag ved Retten i Aarhus blevet dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid, for at have sat ild til sin kvindelige overbos lejlighed, så hun måtte løbe ud fra lejligheden og fik flere forbrændinger. Den 30-årige nægtede sig skyldig og forklarede i retten, at han ikke var hjemme, da branden blev påsat.

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Fyrværkeribranden: Hæder til brand- og politifolk

Tre brandfolk og to politifolk bliver belønnet af Carnegiefonden for udvist heltemod i forbindelse med fyrværkeribranden i Kolding. De fem koldingensere får 10.000 kroner for deres indsats ved branden, hvor de med fare for deres eget liv forsøgte at genoplive brandmanden Max Jørgensen, der blev ramt af trykbølgen fra den første større eksplosion.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politiet: Ubetænksomme borgere gør vores arbejde mere vanskeligt

Nordsjællands Politi oplever i stigende grad, at borgerne ikke respekterer de afspærringer, som politiet sætter op i forbindelse med arbejde på gerningssteder. Det skete senest i weekenden, hvor omkring 25 borgere valgte at ignorere en afspærring, som var sat op på Sorgenfri Torv, mens politiet arbejdede på at sikre spor efter et knivstikkeri.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook