Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandvæsener får invitation til at rykke ud til hjertestop

Siden 2018 har tre storkøbenhavnske beredskaber haft et samarbejde med Region Hovedstaden om en First Responder-ordning, hvor brandfolk rykker ud til hjertestop. En evaluering viser, at ordningen har været en succes: I 136 tilfælde er brandfolkene nået frem før ambulancen, og i 22 tilfælde er der afgivet stød med hjertestarter inden ambulancens ankomst. Nu inviteres regionens øvrige beredskaber med i ordningen.

Brandvæsen

Ny branchevejledning om redningsdykning og overfladeredning

Brancheudvalget for Brand og Redning, der er et udvalg under BAU Transport og Engros, har udarbejdet en ny vejledning om redningsdykning og overfladeredning. Formålet med vejledningen er at understøtte, at redningsdykkere og overfladereddere i de danske beredskaber kan udføre akutte redningsopgaver sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Sundhedsminister afviser fælles nødbehandleruddannelse

Der vil ikke blive indført en egentlig nødbehandleruddannelse i Danmark. Det fastslår den fungerende sundhedsminister, Pia Olsen Dyhr, som mener, at de enkelte regioner selv må tilrettelægge deres egne uddannelser til de brandfolk, der skal fungere som nødbehandlere. Dermed bliver nødbehandleruddannelsen ikke reguleret i præhospitalbekendtgørelsen, som det ellers er blevet foreslået.

Præhospital

Store omvæltninger på vej i hovedstadens ambulancetjeneste

Det nu afsluttede udbud af ambulancekørslen i Region Hovedstaden indebærer, at landets næststørste ambulancetjeneste, Københavns Brandvæsen, ikke længere skal udføre hverken ambulancekørsel eller sygetransport. Men sammenlignet med Region Sjælland og Region Midtjylland er det meget få af Region Hovedstadens ambulanceberedskaber, som skal skifte operatør. Alligevel kommer 2009 til at byde på store omvæltninger for ambulancetjenesten i regionen: Antallet af ambulancer vil blive væsentligt reduceret (med dog ikke så meget som oprindeligt planlagt), borgerne i København skal indstille sig på længere responstider, disponeringen skal ske fra en endnu ikke eksisterende vagtcentral, ambulanceoperatørerne har ikke længere ansvar for responstiderne og den liggende sygetransport udskilles. Desuden forsvinder alle regionens akutbiler, men samtidig indføres et nyt koncept, nemlig paramedicinerambulancer.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Reddere måtte opgive at vælge ny formand

Egentlig skulle Reddernes Landsklub have valgt en ny formand fredag, efter at den mangeårige formand Vagn Flink i sidste måned trådte tilbage. Men det var ikke muligt at vælge en ny formand, og den hidtidige næstformand ønskede heller ikke at genopstille. I stedet har bestyrelsen udpeget tre bestyrelsesmedlemmer, som skal føre drøftelser med 3F om de fremtidige samarbejdsrelationer – og først derefter vil man atter søge at vælge en formand.

Autohjælp

SOS International slog autohjælpsrekorder i 2021

SOS International slog flere rekorder på autohjælpsområdet i 2021. For første gang nogensinde rundede SOS mere end en million sager og næsten to millioner opkald på ét år. At der næsten to millioner gange blev ringet efter autohjælpsassistance hos SOS svarer til en stigning på 24 pct. i forhold til året før. Stigningen er gældende for Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Autohjælp

Dansk Autohjælp venter hårdt 2015

Dansk Autohjælp forventer, at 2015 bliver et hårdt år, hvor aktivitetsniveauet falder – og hvor selskabets årsresultat derfor bliver væsentligt dårligere end i 2014. Derfor vil selskabet i 2015 have fokus på effektiviseringer og udnyttelse af synergier i SOS-koncernen, som ejer Dansk Autohjælp. Det sker, efter at Dansk Autohjælp i 2014 fik et rekordoverskud.

Fra arkivet – Politi

Politi

Politiet skal betale 80 mio. kr. for andel af radiosystem

Fredag aften faldt det nye politiforlig på plads. Forliget gælder for perioden 2007-2010, og ud af et samlet bevillingsløft på 2 mia. kr. i aftaleperioden er de 80 mio. kr. sat af til at betale for politiets andel af det fælles radiosystem for det danske beredskab, som ventes implementeret fra 2007. Beløbet skal både dække den løbende brugerbetaling til den virksomhed, som vinder udbuddet af radionettet, og anskaffelse af radioterminaler og udstyr til politiets kommende vagtcentraler.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Politimand idømt 30 dages ubetinget fængsel

Vestre Landsret har stadfæstet en dom fra byretten, hvor en polititjenestemand blev idømt 30 dages ubetinget fængsel for at have videregivet fortrolige oplysninger til en bekendt om, at politiet efterforskede mod en navngiven person, som politiet mistænkte for narkotikakriminalitet.

Brandvæsen

Brandvæsens adgang til nøglebokse hjalp politiet efter terrorangreb

Københavns Brandvæsen kender København på en anden måde end politiet, og brandvæsenet kan trække på nogle andre ressourcer end politiet. Det viste sig under indsatsen efter terrorangrebene i februar, hvor brandvæsenet sørgede for, at politiet fik adgang til nøglebokse og kontaktoplysninger, så politiet kunne komme ind og foretage eftersøgninger i nærheden af gerningsstederne.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook