Seneste nyt

  1. 45 mennesker dræbt i oversvømmelser i Kenya - tusindvis er fordrevet

    Oversvømmelserne har blandt andet ramt hovedstaden Nairobi. Da det var værst stod vandet i hoftehøjde ifølge Røde Kors. (Foto: © DANIEL IRUNGU, Ritzau Scanpix)

    Voldsomme oversvømmelser i Kenya har indtil videre kostet 45 mennesker livet, og tusindvis har været nødt til at forlade deres hjem.

    Det oplyser Røde Kors ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

    Ifølge hjælpeorganisationen er det østafrikanske land ramt af oversvømmelser under en regntid med voldsomme regnmængder.

    Desuden er 58.000 mennesker er fordrevet. Det tal risikerer at stige til 70.000, vurderer organisationen.

    Røde Kors holder særligt øje med Kenyas største flod, Tana River, som ligger i den sydlige del af landet.

    - Områderne omkring Tana River var ekstremt hårdt ramt under oversvømmelserne i efteråret. Mange bor stadig i midlertidige lejre og er ikke kommet sig endnu, siger Lærke Uhrenholt Jensen, katastrofedelegat i Kenya for Røde Kors.

    Også Tanzania og Burundi er ramt af kraftige oversvømmelser.

  2. 31-årig fængslet og sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

    En 31-årig mand er lørdag blevet varetægtsfængslet i en sag om et knivstikkeri i Odder i august sidste år. Det oplyser Østjyllands Politi.

    Den 31-årige blev lørdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for forsøg på manddrab.

    Retten har afgjort, at han skal varetægtsfængsles i fire uger, oplyser politiet. Det fremgår ikke af politiets oplysninger, hvordan den 31-årige forholder sig til sigtelsen.

    Manden har været eftersøgt siden august, men først fredag aften lykkedes det politiet at få fat i ham.

  3. Den sikkerhedsmæssige situation for beboerne på Kærshovedgård er værre, end da Folketingets ombudsmand sidst var på besøg, siger han.

  4. Ny lov giver op til 15 års fængsel for homoseksualitet i Irak

    Det irakiske parlament har vedtaget en lov, der kriminaliserer forhold mellem to mennesker af samme køn. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Homoseksuelle risikerer minimum 10 års og op til 15 års fængsel. Loven gør det også ulovlig at skifte køn eller for mænd bevidst at klæde sig feminint. Her er straffen mellem et og tre års fængsel. Desuden kan man få mindst syv års fængsel for at fremme homoseksualitet eller prostitution.

    Loven har været et stykke tid undervejs. Oprindeligt lagde den op til dødsstraf for homoseksualitet. Straframmen blev ændret, efter at USA og europæiske lande kritiserede det oprindelige lovforslag.

  5. Knivstikkeri i Nordvest: 27-årig mand ramt

    På Mågevej i Nordvest i København er en 27-årig mand blevet stukket med en kniv. Det oplyser vagtchef Michael Andersen fra Københavns Politi til Ekstra Bladet.

    - Manden er kørt til behandling, men vi har ikke nogen status på ham lige p.t. Det er alt, jeg kan sige lige nu. Vi skal lige have lidt arbejdsfred, siger vagtchefen.

    Ekstra Bladet skriver, at Mågevej er spærret af i begge ender, og at der er masser af politi og to politihunde i gang med at arbejde på stedet.

  6. Harvey Weinstein indlagt fra fængslet

    Den voldtægtsdømte filmproducent Harvey Weinstein er blevet indlagt på et hospital på Manhatten i storbyen New York fra et fængsel i den nordlige del af delstaten New York. Det oplyser hans advokat ifølge nyhedsbureauet AP.

    Torsdag ophævede en appeldomstol i New York en dom på 23 års fængsel mod Weinstein for voldtægt og seksuelle overgreb. Domstolen fandt, at der var blevet begået fejl i sagen og at han ikke havde fået en retfærdig rettergang.

    Men fordi Weinstein også er blevet idømt 16 års fængsel i en voldtægtssag i delstaten Californien, blev han ikke løsladt. Det var i forbindelse med, at han blev overført til det fængsel, hvor han afsoner, at han fik brug for lægelig assistance og blev indlagt.

  7. FN's Sikkerhedsråd frygter snarligt angreb i det nordlige Sudan

    FN's Sikkerhedsråd frygter at byen al-Fashir i den nordlige del af Darfur-regionen i Sudan står overfor et snarligt angreb fra den paramilitære gruppe Rapid Support Forces (RSF). Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    For et år siden udbrød der krig mellem RSF og Sudans militær.

    Al-Fashir er den eneste større by i Darfur, som ikke er under RSF's kontrol. Sidste år erobrede RSF fire andre store byer i Darfur og blev beskyldt for etnisk udrensning af ikke-arabiske borgere.

    I en erklæring fra Sikkerhedsrådet opfordres RSF og Sudans militær til "at stoppe den militære opbygning og til at forsøge at deeskalere situationen".

    FN er blevet advaret om at 800.000 mennesker i al-Fashir er i "ekstrem og umiddelbar fare", skiver Reuters.

  8. S-toppen synes kritikerne af udlændingeordførers udtalelser er naive. Kritikerne frygter at miste vælgere. Det samme er sket før – bare modsat.

  9. Britney Spears indgår forlig med sin far

    I USA har sangeren Britney Spears indgået forlig med sin far. Det skriver det amerikanske medie CNN.

    Dermed er den langvarige strid om James Spears' 13 år lange værgemål over datteren afsluttet.

    Hverken sangerens eller hendes fars advokater ønsker at oplyse, hvad forliget indeholder, men de bekræfter overfor CNN, at det er indgået.

    Britney Spears blev sat under værgemål i 2008, fordi en domstol vurderede, at hun ikke kunne tage vare på sig selv. Det blev ophævet officielt i november 2022, i det meste af perioden var James Spears hendes værge.

  10. Nathalie Eiris Henriksen er årets vinder af Forskerfesten 2024. Prisen får hun for sin evne til at formidle sin forskning om, hvad mikroorganismer taler om.

  11. Danske Tobias Lund Andresen har overrasket alle ved at sprinte sig til tre etapesejre i Tyrkiet Rundt.

  12. Ruslands industriproduktion stagnerer

    Der er problemer for den russiske økonomi.

    En tænketank med nære forbindelser til den russiske regering skriver i en rapport, at Ruslands industriproduktion stagnerer, at det er vanskeligere og vanskeligere at eksportere industriprodukter, og at der er et fald i muligheden for at tjene penge i de fleste industrier. Det skriver Reuters.

    Tænketanken, som hedder The Center for Macroeconomic Analysis and Short-Term Forecasting, advarer også om, at der er mangel på importerede komponenter og råmaterialer.

    Tænketanken siger, at der allerede i slutningen af sidste år og i starten af i år var tegn på den forværrede situation for den russiske økonomi.

  13. Pausen fra sit favorit-sociale medie gav Birgitte Sølvstein plads til at reflektere over, hvad hun lærte af det.

  14. Som det er lige nu, så får gæsterne ikke den optimale oplevelse, når de besøger Mona Lisa, mener museumsdirektøren.

  15. Danmark investerer i Ukraines forsvarsindustri

    Under et besøg i Ukraine har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) underskrevet en hensigtserklæring om investeringer for 200 millioner kroner i den ukrainske forsvarsindustri. Det skriver Ritzau.

    Pengene bliver investeret i droner, missiler og artilleri, som ukrainske virksomheder skal producere.

    Pengene blev sat af i regeringens 17. donationspakke, som blev annonceret tidligere på måneden.

    Troels Lund Poulsen håber, at Danmarks initiativ kan inspirere andre lande til at investere i den ukrainske forsvarsindustri. Han har allerede taget det op på internationale møder, siger han til Ritzau.

    Lars Løkke Rasmussen skriver om besøget på det sociale medie X:

    (© Lars Løkke Rasmussen på X)
  16. Ingen af de psykologer DR Nyheder har talt med ved noget om TikTok-videoerne eller den hjemmeside, de leder hen til.

  17. Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg slog lørdag på udebane Ferencvaros med 26-25 i det første af to kvartfinaleopgør i Champions League.

  18. Selskab overvejer at lukke flyrute mellem Rønne og København

    Selskabet DAT, der driver flyruten mellem Rønne og København, taber i øjeblikket 18 millioner kroner om året på ruten. Det skriver TV 2 Bornholm.

    Det store tab får direktør Jesper Rungholm til at overveje at bryde den kontrakt, DAT har indgået med Region Hovedstaden og så tage konsekvenserne af en efterfølgende sag om kontraktbrud.

    - Vi er derhenne, hvor det begynder at ligne det. 18 millioner om året er altså mange penge. Det kan man godt køre en retssag for, udtaler Jesper Rungholm til TV 2 Bornholm.

    Hvis selskabet gør alvor af truslen, vil Bornholm stå uden en daglig flyforbindelse med København.

  19. Propalæstinensisk protestlejr opløst på amerikansk universitet

    På universitet Northeastern, i den amerikanske storby Boston, ryddede politiet lørdag morgen lokal tid en propalæstinensisk protestlejr. Det fremgår af et opslag på det sociale medie X fra universitetet.

    Både universitets egne politifolk og den lokale politimyndighed deltog i aktionen.

    Årsagen er ifølge universitet, at lejren er blevet infiltreret af udefrakommende og at der blev brugt nedsættende og voldsomt antisemitiske udtalelser i lejren.

    100 mennesker blev tilbageholdt ved aktionen. Dem der kunne fremvise et gyldigt studiekort til universitet er blevet løsladt, men kan forvente at blive mødt af disciplinærsager fra universitetet.

    De seneste dage har propalæstinensiske lejre og protester spredt sig på amerikanske universiteter, og mange af dem er blevet ryddet.

  20. Store mængder kokain fundet i banankasser i tyske supermarkeder

    Medarbejdere i flere Lidl-supermarkeder i de tyske byer Brandenburg og Berlin fik sig torsdag morgen noget af en overraskelse, da de skulle pakke bananer ud.

    I banankasserne lå der nemlig store mængder af kokain gemt under frugten.

    Det skrev den tyske avis BZ torsdag ifølge Ritzau.

    Fundene førte til, at politiet rykkede talstærkt ud til flere Lidl-supermarkeder for at bevogte butikkerne og de store mængder narkotika.

    Det er endnu ikke helt sikkert, hvor mange butikker, der er berørt, men der er tale om mindst fire butikker i Brandenburg og syv i Berlin, hvor der i hver butik er fundet mellem 20 og 100 kilo kokain.

    Den totale mængde kokain er ikke endeligt bekræftet, men den er sikret af Brandenburgs politi.

  21. Nu giver Herlevs tidligere borgmester fuld opbakning til Frederik Vad.

  22. En irakisk TikTok-kendis er angiveligt blevet skudt og dræbt uden for sit hjem i Bagdad af en ukendt mand.

  23. 20 soldater dræbt i Cambodja ved eksplosion på militærbase

    20 soldater blev dræbt og flere såret ved en eksplosion i et ammunitionslager på en militærbase i den vestlige del af Cambodja. Det skriver landets premierminister, Hun Manet, på Facebook, skriver nyhedsbureauet AP.

    Det er uklart, hvad årsag til eksplosionen er, og premierministeren nævner det ikke.

    Han lover, at Cambodja betaler for de dræbtes begravelser, og at de efterladte og de sårede får kompensation.

  24. Støttedemonstration vil have Spaniens premierminister til at blive

    Flere tusinde støtter af Spaniens premierminister, Pedro Sanchéz, har i hovedstaden Madrid demonstreret for at få ham til at blive på posten. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Onsdag meddelte han, at han overvejer sin fremtid, efter at en domstol indledte en undersøgelse af hans kone, Begona Gomez.

    Sanchéz mener, at det er højrefløjen, der står bag beskyldninger mod hustruen.

    Ifølge de spanske myndigheder var omkring 12.500 borgere mødt op ved det spanske socialistpartis hovedkvarter i Madrid.

    Sanchéz vil mandag afsløre, om han fortsætter på posten.

  25. Danske badmintonkvinder åbner Uber Cup med sejr i nøglekamp

    Line Kjærsfeldt, her ved EM for hold, åbnede med sejr for Danmark ved Uber Cup. (Foto: © Grzegorz Michalowski, Ritzau Scanpix)

    Danmarks kvindelige badmintonlandshold skulle blot bruge tre kampe på at åbne Uber Cup med med sejr i nøglekampen mod USA.

    Kampen mod USA var udset som en yderst vigtig en af slagsen i kampen om en potentiel andenplads i gruppen, så derfor var sejren vital for Danmarks chancer for at gå videre fra gruppespillet, der nemlig også tæller de forsvarende mestre fra Sydkorea.

    Line Kjærsfeldt bragte Danmark foran ved at slå Beiwen Zhang, der rangerer som nummer ti på verdensranglisten.

    Maiken Fruergaard og Sara Thygesen fulgte op med sejr over Xu og Xu i damedoublen, inden Line Christophersen lukkede og slukkede med sejr i tre sæt over Esther Shi.

    Det betyder, at Julie Dawall Jakobsens single samt Alexandra Bøje og Amalie Magelunds double er uden betydning.

    Danmarks øvrige modstandere i gruppespillet er Mexico og altså Sydkorea, der venter henholdsvis søndag og tirsdag.

    De to bedste går videre til kvartfinalerne, og mødet med USA anses som en nøglekamp, da Sydkorea er storfavorit til at vinde gruppen.

  26. Svensk politi siger, at de besøgende til Eurovisionen kan følge sig trygge

    Der ventes både mange musikglade gæster og mange demonstranter, når der fra den 7. til den 11. maj bliver holdt Eurovision i Malmø i Sverige.

    De mange bebudede pro-palæstinensiske demonstrationer har fået Israel til at advare landets borgere om, at være særligt årvågne, hvis de tager til musikfesten.

    Men svensk politi mener, at der er styr på sikkerheden. Der er blevet indkaldt forstærkninger fra resten af Sverige og også fra både Danmark og Norge.

    Per Engström, som leder politiets indsats i forbindelse med Eurovisionen, lover ifølge det svenske public service-medie SVT, at der bliver folkefest.

    - Med den polititæthed vi får i politiregion syd, vil man helt sikkert kunne føle sig tryg, siger han.

  27. Idrætsforeninger i udsatte boligområder har med særlig indsats tiltrukket flere piger, der nu spiller blandt andet fodbold.

  28. Dansk stortalent vinder for tredje gang i Tyrkiet

    (Foto: © Abaca/Ritzau Scanpix)

    Stortalentet Tobias Lund Andresen har været flyvende i Tyrkiet Rundt, og i dag vandt han for tredje gang på bare fire dage, da han kørte først over stregen på syvende etape.

    Danskeren tog sejren fra spids og viste endnu engang, at han er værd at holde øje med i fremtiden, når der skal spurtes om etapesejre rundt omkring i verden.

    - Det er kæmpestort. Det føles som en drøm lige nu, sagde han i vinderinterviewet efter løbet.

    Også Sebastian Nielsen kørte sig i top-10 på etapen, da han sluttede som nummer ti.

    Cykelløbet føres fortsat af Frank van den Broek.

    Tyrkiet Rundt afgøres med sidste etape søndag.

  29. Der er ikke noget at sige til, at det kan føles umådeligt svært - ja næsten umuligt - at løsrive sig fra sociale medier, mener speciallæge.

  30. Lastefolk i Københavns Lufthavn strejkede over vagtplaner

    Det var tilsyneladende utilfredshed med vagtplaner, der fik lastefolkene ved SAS Ground Handling til tidligere i dag at nedlægge deres arbejde i Kastrup Lufthavn.

    Det skriver TV 2 Kosmopol, som har talt med Henrik Bay-Clausen, der er formand for 3F Kastrup.

    - Så vidt vi er orienteret skyldes arbejdsnedlæggelsen primært utilfredshed med dårlige vagtplaner og et krav om, at ledelsen prøver at regne på medarbejdernes forslag, som handler om mere weekendfri og mere faste vagtplaner, som man ved, de gør i andre firmaer i lufthavnen, siger han.

    Lastefolkene, som håndterer passagerernes bagage, strejkede mellem klokken 7.30 og 9 i morges.

    SAS oplyser til TV 2 Kosmopol, at arbejdsnedlæggelsen betød, at få fly kom afsted uden bagage og omkring 25 fly blev forsinkede.

  31. "Der er huse, som ikke engang står på deres fundament", siger et øjenvidne.

  32. Den olympiske flamme fortsætter rejsen mod Paris til vands

    • Det tremastede skib Belem blev bygget færdig i 1896, året for historiens første moderne OL, der blev afholdt i Athen. (Foto: © Louisa Gouliamaki, Ritzau Scanpix)
    • "Det er en exceptionel følelse", siger Tony Estanguet, chef for den franske OL-organisationskomité, som her står med flammen. (Foto: © PETROS GIANNAKOURIS, Associated Press)
    • Flammen kommer til at blive båret af omkring 11.000 mennesker på sin vej fra Olympia til Paris. (Foto: © LOUIZA VRADI, Ritzau Scanpix)
    • En kopi af et gammel græsk krigsskib kaldet en trier var med til at sende flammen afsted fra Grækenland. (Foto: © Louisa Gouliamaki, Ritzau Scanpix)
    1 / 4

    Den olympiske flamme fortsatte i dag sin rejse til Paris, der til sommer er vært for OL.

    Det skete ombord på skibet Belem, der forlod havnen i græske Piræus med kurs mod Frankrig.

    I morgen skal Belem passere Korinth-kanalen, og efter planen når skibet den franske havneby Marseille 8. maj.

    Herefter skal faklen rundt i hele landet, inden den bliver fragtet videre til Fransk Polynesien, hvor surfing blandt andet bliver afholdt.

    Til sidst ankommer flammen til OL-værtsbyen Paris, hvor den rejser rundt mellem de forskellige OL-destinationer inden åbningsceremonien den 26. juli.

  33. 31-årig anholdt efter at have været på flugt siden august sidste år

    Efter lang tids søgen fik Østjyllands Politi i aftes fat i en 31-årig mand, der har været efterlyst i en sag om et knivstikkeri i Odder siden august sidste år.

    Den 31-årige, der er fra Odder, blev anholdt i samme by fredag klokken 23.20, skriver politiet i sin døgnrapport.

    Han vil i dag klokken 13.30 blive fremstillet i et grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg.

    Han menes - i forening med andre - at have tildelt en 33-årig mand flere knivstik natten til 5. august sidste år.

    Den 31-årige blev i august efterlyst af politiet med navn og billede sammen med en anden mand, der dengang var 26 år, skriver Ritzau.

    Den 26-årige blev anholdt i august.

  34. Ukraines udenrigsminister om manglende luftforsvar: 'En tragedie, der udspiller sig foran vores øjne'

    Kuleba glæder sig over, at Tyskland bidrager med luftforsvar men påpeger, at USA "kan ikke være de eneste, der bærer byrden".

    Vesten er ved at tabe kampen om at have den mest effektive forsvarsindustri, for Rusland har allerede udviklet en, siger Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba.

    Han sender endnu engang en appel til vestlige lande om at sende udstyr til det krigsramte land. Det sker i et interview med lettisk tv.

    Især Ukraines manglende luftforsvar koster liv, fastslår han.

    - Det er en tragedie, der udspiller sig foran vores øjne, for hvis vi havde de nødvendige luftforsvarssystemer, kunne vi have reddet både liv og vores økonomi fra ødelæggelse, siger udenrigsministeren.

    De, der forsinker beslutninger om at forsyne Ukraine med patriot-missiler, vil være ansvarlige for den næste død og ødelæggelse i landet, siger udenrigsministeren.

  35. Bagagefolk i Københavns Lufthavn har genoptaget arbejdet

    Efter at have nedlagt arbejdet siden klokken 07.30 i morges er bagagepersonale fra SAS Ground Handling nu vendt tilbage til deres arbejdsopgaver med at håndtere passagerernes bagage.

    Det oplyser lufthavnens presseafdeling til DR Nyheder.

    Lufthavnen er tilbage i normal drift, men der er fortsat et efterslæb på omkring 20 minutters forsinkelse på visse flyafgange.

    - Det vil udligne sig ret hurtigt, så folk kan komme hjem og holde weekend, lyder der fra presseafdelingen.

    Arbejdsnedlæggelsen betød tidligere på morgenen mellem 20 og 60 minutters forsinkelse på en række flyafgange, ligesom lufthavnen var længere tid om at udlevere passagerernes bagage.

  36. Norge forment adgang til internationalt klima-organ

    Norge er ikke længere velkommen i sammenslutningen af en række lande, som kæmper mod klimaforandringer i gruppen High Ambition Coalition (HAC).

    Det oplyser Norges klima- og miljøminister, Andreas Bjelland Eriksen, til NRK.

    - På et møde med Marshalløerne i marts fik vi at vide, at vi ikke længere ville blive inviteret. Begrundelsen var, at Norge stadig er en stor olie- og gasproducent, og at vi ikke har tilsluttet os erklæringer fra koalitionen siden 2021, siger han.

    Danmark er med i HAC sammen med lande som Østrig, Belgien, Island, Chile, Finland, Frankrig, New Zealand, Kenya, Monaco, Slovenien og Samoa.

    Greenpeace i Norge udtaler, at "verden har indset, at Norge er en international klimahykler, og ikke en klimaleder".

  37. Unge ukrainske mænd venter på 25 års fødselsdagen med blandede følelser. Ukraine vil nemlig nedsætte alderen for indkaldelse fra 27 år til 25 år.

  38. Bagagefolk i Københavns Lufthavn har nedlagt arbejdet - bagage og flyafgange er forsinket

    Personale fra SAS Ground Handling har her til morgen nedlagt arbejdet i Københavns Lufthavn.

    De håndterer passagerernes bagage, og det betyder, at nogle afgange er 20-60 minutter forsinket, fordi bagagen vil være længere tid om at blive lastet på flyene.

    Det oplyser lufthavnens presseafdeling til DR Nyheder.

    Arbejdsnedlæggelsen betyder også, at det tager længere tid for de hjemvendte rejsende at få udleveret bagagen.

    Lufthavnen ved ikke, hvorfor lastefolkene, som de kaldes, har nedlagt arbejdet, og heller ikke hvornår de genoptager det.

  39. TTH Holstebro slog fredag Skive og sikrede sig endnu en sæson i herrernes bedste håndboldliga.

  40. Grøn-billetter udsolgt på rekordtid

    Sidste år kunne Grøn fejre 40-års jubilæum, og det var første gang, at koncertens 180.500 billetter alle var udsolgt. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

    Alle 30.000 billetter til sommerens Grøn i Valby den 28. juli er udsolgt, og det er første gang i endagsfestivalens historie, at en enkelt by er solgt så hurtigt.

    Det skriver arrangørerne bag Grøn - der tidligere var kendt som Grøn Koncert - i en pressemeddelelse.

    - Vi har aldrig prøvet noget lignende. Sidste år var vi fuldkommen overvældede over det historisk flotte billetsalg, så det er slet ikke til at forstå, at det går endnu hurtigere i år, lyder det fra Theis Petersen, som er indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

    Muskelsvindfonden og Tuborg står bag Grøn, som fra den 18. juli til den 28. juli lægger vejen forbi otte forskellige byer.

  41. 'På et tidspunkt bliver vi nødt til at finde varige løsninger', siger fransk borgmester om migrantsituationen.

  42. Københavnske skoler skal have hjælp til at stoppe elevers gaming i timerne

    TikTok, Minecraft og andre hjemmesider, der ikke har noget med undervisningen at gøre, skal ud af klasseværelserne.

    Det mener et flertal i Børne- og Ungdomsudvalget på Københavns Rådhus.

    I dag kan eleverne både game og surfe på deres skolecomputere stort set uden begrænsninger.

    Derfor har udvalget bedt forvaltningen om at komme med forslag til, hvordan skolerne kan bremse elevernes brug af internettet uden at blokere for det, der reelt bruges i løbet af skoledagen.

    - Selvfølgelig har lærerne et ansvar for, at eleverne ikke bruger skolecomputerne til gaming, siger SF's medlem af udvalget, Rasmus Steenberg.

    - Men det er kun rimeligt, at vi støtter dem i ikke at skulle være politibetjente, så de i stedet kan fokusere på undervisningen.

  43. Israel og Hamas er stadig langt fra hinanden i spørgsmålet om våbenhvile

    Selvom Israel har sendt et forslag til Hamas om at indføre våbenhvile i Gazastriben, så er de to parter stadig langt fra hinanden.

    Det fortæller Kim Bildsøe Lassen, der er DR's udsendte i Jerusalem.

    - Begge parter har nogle røde linjer, som er meget vanskelige at forene.

    Det oplyses ikke, hvilke betingelser Israel stiller for en våbenhvile, men de har tidligere krævet, at samtlige gidsler i Gaza bliver løsladt.

    På den anden side har Hamas tidligere krævet, at der skal være tale om en permanent våbenhvile, så krigen afsluttes.

    - Det kommer Israel ikke til at acceptere, men vi hører, at israelerne i dette forslag måske kan gå med til, at nogle af gidslerne løslades mod en kortere våbenhvile, siger Kim Bildsøe Lassen.

  44. Manglende gennemsigtighed i processen puster til frygten for, at parterne er ved at liste en spareøvelse igennem bag lukkede døre, mener organisationer.

  45. Lun lørdag i vente

    Mange er i dag stået op til tåge, men den letter i løbet af formiddagen, i takt med at solen bryder frem, og lokalt kan temperaturen komme op på 15 grader.

    - Det bliver generelt lidt lunere, end det var i går, siger DR's vejrvært Mikael Jarnvig.

    Lørdagen bliver mest tørt med både sol og en hel del skyer. Den østlige del af landet har størst chancer for solskin, mens den vestlige del af Jylland kan få nogle regnbyger sidst på eftermiddagen og i løbet af aftenen.

    I nat falder temperaturen til omkring 7-8 grader.

  46. Hjelme for millioner fra Hövdings konkursbo er solgt til udlandet

    Rester fra konkursboet efter den populære svenske cykelhjelm-producent Hövding er blevet solgt til en udenlandsk køber.

    Firmaet indgav en konkursbegæring i kølvandet på forbud mod at sælge hjelmene af sikkerhedshensyn.

    Køberen har betalt for et lager på 25.000 cykelhjelme til en tidligere markedsværdi på 75 millioner kroner, som blandt andet omfatter modeller, der sidste år var omfattet af salgsstop på grund af mangler, skriver SVT.

    Vedkommende har forpligtet sig til kun at sælge produkterne uden for EU.

    - Køber ved, at en del af hjelmene har været omfattet af et salgsforbud, siger kurator Johan Klåvus til SVT Nyheder Skåne.

  47. Der er over dobbelt så mange skønhedsklinikker som for syv år siden – og der er kunder nok til dem alle sammen, siger brancheforeningen.

  48. Israelsk ambassadør er bekymret for sikkerheden under Eurovision i Malmø

    Over 100.000 besøgende ventes at komme til Malmø i maj til Eurovision.

    På grund af krigen i Gaza ventes der både i centrum af Malmø og foran arenaen flere store pro-palæstinensiske protester over, at Israel deltager i det internationale melodigrandprix samtidig med angrebene i Gaza.

    Det gør mange israelere bekymrede for deres sikkerhed, og Israel har bedt sine statsborgere om at være ekstra årvågne, hvis de rejser til Sverige, skriver SVT.

    - Selvfølgelig er jeg bekymret. Det er en bekymrende situation, siger Ziv Nevo Kulman, Israels ambassadør i Sverige, til det svenske medie.

    - Jeg har fuld tillid til svenske myndigheder, som tager situationen alvorligt, det gør vores myndigheder også, siger Ziv Nevo Kulman.

    Svensk politi møder talstærkt op og får hjælp fra både Danmark og Norge.

    - Det er meningen, det skal være en folkefest, og det arbejder vi for, siger Per Engström, chef for politiets indsats til Eurovision.

    - Vi føler os ret trygge ved den nuværende situation.

  49. Rusland har ramt energianlæg i tre ukrainske regioner

    Rettelse: Tidligere fremgik det, at angrebet fandt sted i går. Det har retteligt fundet sted i dag, lørdag.

    Udstyr er blevet beskadiget, og mindst en medarbejder er blevet såret, efter Rusland i dag har angrebet energianlæg i tre ukrainske regioner.

    Det siger den ukrainske energiminister, Herman Galustjsjenko, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    På beskedtjenesten Telegram siger Galustjsjenko, at de russiske angreb var rettet mod Dnipropetrovsk-regionen i det centrale Ukraine og de vestlige regioner Lviv og Ivano-Frankivsk.

    Ifølge Dtek, der er Ukraines største private energiselskab, er fire af selskabets varmekraftværker blevet ramt i forbindelse med angrebet.

    - Virksomhedens materiel er blevet alvorligt beskadiget. I øjeblikket forsøger medarbejdere at afhjælpe konsekvenserne af angrebet, skriver Dtek i en udtalelse.

    Rusland har igennem længere tid angrebet den ukrainske energiinfrastruktur, og flere steder i landet er energisystemet så ødelagt, at der kun er strøm engang imellem.

  50. Tusindvis af studerende i USA har fået nok af Israels krigsførelse i Gaza og vil have USA til at tage mere afstand fra sin nære allierede.

Mere fra dr.dk