This website requires JavaScript.

Loire har fokus på fremtiden

Loires vine taler direkte ind den moderne forbrugers smag. De kendetegnes ved at være slanke og ranke med en frisk syre og et lavt alkohol-niveau, og så har de fokus på bæredygtig vinfremstilling.

Forårsglade rosévine

Hører du til dem, der elsker rosé – og specielt når forårs- og sommersolen kommer frem? Så er du ikke alene! Salget af rosévin har været støt stigende det seneste årti. Det er ikke kun den smukke funklende farve i glasset, der tiltrækker. Vinenes stil taler til den moderne vindrikker, hvor flere og flere søger lethed, friskhed og tilgængelighed. Her har rosé meget at tilbyde.

Mange producenter har fokus på bæredygtig og sågar økologisk og biodynamisk vinfremstilling og laver friske, rene vine med nogen frugt og en god læskende syre. Og så er rosévin utrolig alsidig og fungerer både som apéritif og til retter som salater, skaldyr og lette pasta- og risretter. Udvalget byder på både dem du kender og nyheder.

Nicolas Gauffroy – modernitet og ungdom i Bourgogne

Domaine Gauffroy holder til midt i Meursault, og vingården fra 1938 fokuserer mest på hvidvine – primært fra Meursault og Puligny. Nicolas repræsenterer 3. generation i vinfamilien, og han har nu lavet sin egen serie af vine under eget navn, hvor han kombinerer traditioner med nye idéer og viden.

Nicolas’ vine udstråler modernitet og ungdom. Vinene har en frisk og livlig stil men besidder stadig et bemærkelsesværdigt lagringspotentiale og vigtigst af alt – et præg, der signalerer klassisk Bourgogne. Nicolas formår at tilpasse sig og omfavne de forandringer han møder samtidig med, at han tilgodeser traditionerne.

Domaine Quentin Jeannot – Bourgogne med international appel

Domaine Quentin Jeannot er en yngre vingård grundlagt i 1999 i Meursault af Valérie og Philippe Jeannot, der i dag ejer 9 hektar i Côte de Beaune fra Maranges til Santenay, Meursault og Pommard.

Sønnen Quentin har arbejdet side om side med sine forældre siden 2014, og vinene sælges nu under hans navn. Domænet laver en flot vifte af vine med en international appel for øje. Der lægges vægt på detaljen for at lave elegante vine med en uovertruffen præcision i allerhøjeste kvalitet. Alt arbejde udføres i hånden, de arbejder med lave udbytter, og hvert parcel vinificeres separat for at afspejle det unikke terroir i vinene. Arbejdet følger økologiske principper, men huset er ikke certificeret.

Domaine Moly – kommende stjerne i Saumur, Loire

Domaine Moly er frem for alt et ønske om at lave og producere en fantastisk håndværksvin. Her går alkymien mellem planten og mennesket, komplementariteten af arbejdet i vinmarken og kælderen, op i en højere enhed for Etienne og hustru Aurelia. Vingården er under konvertering til økologisk vindyrkning.

Etienne og Aurelia producerer smukke Chenin Blancs og Cabernet Francs, der afspejler deres terroir, deres personlighed og deres fantastiske arbejdsmoral og passion. Domaine Moly kaldes allerede en stigende stjerne af Saumur!

Samarbejdspartnere

Nyheder i sortimentet

Bliv medlem af Vinskolen

Vinskolen – lær om vin og få flere gode vinoplevelser

Med Vinskolen ønsker vi at dele vores passion for vin med dig og præsentere dig for et unikt læringsforløb. Med dit medlemskab i Vinskolen får du mulighed for at lære om vin – fra mark til kælder til glas – og smage et bredt udvalg af vine fra hele verden. Alle vine er selvfølgelig fra Erik Sørensen Vins sortiment.

Besøg vinbutikken i Hellerup

Gå på opdagelse i en verden af vin

I den gamle vinforretning på Bernstorffsvej i Hellerup, hvor virksomheden tog sin begyndelse i 1956, kan du gå på opdagelse i vin fra hele verden. Her møder du erfarne vinkonsulenter/sommeliers, som kan rådgive dig om vinene på hylderne. Du kan også deltage i vinsmagninger og holde events i de hyggelige, uformelle rammer.

"It is very important to me to work and share my love for wine with people who are passionate about what they do".

- Chiara Boschis, E. Pira & Figli