Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Anholdt for afbrænding af indsatsledervogn

En autoophugger fra Skærbæk i Sønderjylland blev natten til tirsdag anholdt, efter at han mandag satte ild til den lokale beredskabchefs indsatsledervogn på ophuggerens ejendom. Indsatsledervognen udbrændte. Det var flere års uenighed mellem Skærbæk Kommune og autoophuggeren, der kulminerede med bilafbrændingen mandag.

Brandvæsen

Politikere kritiserer avis efter terrorist-artikel

19 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Roskilde har skrevet under på et åbent brev, der i skarpe vendinger kritiserer den lokale avis, Dagbladet Roskilde. Baggrunden er avisens artikel om, at borgmester Poul Lindor Nielsen skulle have beskyldt Falck for at være værre end terrorister. Ifølge politikerne var avisens artikel – der var skrevet af Falcks tidligere informationschef – det seneste i en række eksempler på, at avisen forsøger et karaktermord på borgmesteren.

Brandvæsen

Tre beredskaber går sammen om at indkøbe ny vagtcentralsoftware

Nordsjællands Brandvæsen, Sydøstjyllands Brandvæsen og Midtjysk Brand & Redning er gået sammen om et udbud på anskaffelse af ny vagtcentralsoftware. Kontrakten omfatter både leverance og efterfølgende service frem til 2030, og den anslåede værdi er 10 mio. kr. Ved at vælge samme løsning kan de tre beredskaber fremover skabe mere redundans gennem et tættere samarbejde ved f.eks. stor belastning.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Region Midtjyllands akutlægebiler bliver VW Touareg

Når Region Midtjylland fra 1. december 2018 hjemtager driften af fire akutlægebiler, så skal læger og lægeassistenter køre i VW Touareg. Regionen har efter et udbud besluttet at indkøbe fem biler, hvoraf den ene skal være i reserve. De nye biler har firehjulstræk med 286 hk, automatgear og en tophastighed på min. 235 km/t.

Præhospital

Falck klar til at træde til hvis Samariten må opgive

Oplysningerne om Samaritens økonomi og den meget store prisforskel mellem Samaritens og Falcks tilbud på ambulancekørselen i Region Sjælland har de seneste dage givet anledning til spekulationer om, hvad der skal ske, hvis Samariten får økonomiske problemer. Region Sjælland har allerede meldt ud, at regionen i så fald er klar til selv at overtage ambulancekørselen, og Falck oplyser nu også, at redningskorpset ikke vil lade regionen og dens borgere i stikken, hvis Samariten får problemer. Internt betegner Falck den opgave, som Samariten står overfor, som umulig.

Præhospital

Falck har tjent 717 mio. kr. på lyntests for staten

I 2. kvartal udviklede lyntests sig til lidt af en guldgrube for Falck. Redningskoncernens 7.000 podere udførte 10 mio. lyntests for den danske stat, og det resulterede isoleret set i en omsætning på 1,7 mia. kr. og et driftsoverskud på 717 mio. kr. Det skal ses i forhold til, at Falcks almindelige aktiviteter i samme periode genererede en omsætning på 3 mia. kr. og et driftsoverskud på 190 mio. kr.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Her er de 63 virksomheder med udrykningstilladelse i 2014

I alt 63 virksomheder og organisationer har i dag en udrykningstilladelse fra Rigspolitiet. Det viser en ny opgørelse, hvor man udover kendte navne som Falck og Responce også finder virksomheder som Horbelev Autoservice, Johnnys Service Center, Røde Kors, Oles Autoværksted og Aalborg Samariter Korps.

Autohjælp

Dansk Autohjælps topchef fratræder

Dansk Autohjælps adm. direktør og koncernchef, Tom Petersen, forlader efter to år i koncernen sin stilling. Ifølge Dansk Autohjælp er det Tom Petersen selv, som af personlige årsager har besluttet at fratræde, og han fortsætter som koncernchef indtil der er fundet en afløser, hvorefter han i en periode vil stå til rådighed på konsulentbasis.

Fra arkivet – Politi

Politi

Lovforslag om stop for fartbøder til politiet fremsættes i december

I sidste uge lancerede Rigspolitiet en løsning, som skal sikre, at brandvæsener og ambulancetjenester ikke får uberettigede fartbøde under udrykningskørsel. For politiets eget vedkommende kan løsningen dog først implementeres, når der er gennemført en ændring af retsplejeloven. Og ifølge justitsminister Nick Hækkerup vil et lovforslag blive fremsat i december.

Politi

Opsang fra politiet: Stop ego-kørsel efter færdselsuheld

Alt for mange bilister vælger at tænke på sig selv frem for den fælles sikkerhed, når de fanges i køer efter færdselsuheld. Sådan lyder kritikken fra Nordsjællands Politi. ”Ender du i en kø på motor(trafik)vejen, så skal du død og pine holde din plads i køen i stedet for at bevæge dig ud i nødsporet eller, endnu værre, at foretage en ulovlig U-vending. Vi gider ikke se på det”, skriver politiet i en opsang.

Politi

55 nye udrykningskøretøjer til Kriminalforsorgen

I dag er det politiet, som står for at transportere arrestanter, men fra årsskiftet overtager Kriminalforsorgen opgaven. Derfor har Kriminalforsorgen nu modtaget 55 nye køretøjer.  Alle de nye køretøjer er udstyret med udrykningssignaler. Det skyldes, at kriminalforsorgen i 2014 blev omfattet af muligheden for udrykningskørsel.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook