Seneste nyt

  1. Tyrkiet stopper handel med Israel

    Israel og Tyrkiet skal ikke længere handle med hinanden.

    Det oplyser det tyrkiske handelsministerium.

    - Eksport og import relateret til Israel er blevet stoppet, og det gælder alle produkter, fremgår det i en erklæring.

    Den tyrkiske beslutning vil gælde, så længe Israel ikke tillader den nødvendige nødhjælp at komme ind i Gaza. Det skriver det tyrkiske medie Hürriyet.

    I starten af april besluttede regeringen at begrænse eksporten til Israel - men nu er det altså alle former for handel med israelerne, der sættes en stopper for.

    Samhandlen mellem Israel og Tyrkiet omfattede i 2023 6,8 milliarder dollar, svarende til 47,3 milliarder kroner, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  2. Formand for Jyllands-Postens Fond betaler 2,1 millioner kroner tilbage efter kritik

    Jørgen Ejbøl fyldte 75 i februar i år. (Foto: © Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix Denmark)

    Bestyrelsesformand for Jyllands-Postens Fond og Jyllands-Posten Holding A/S, Jørgen Ejbøl, har nu valgt at betale 2,1 millioner kroner tilbage, som han fik i forbindelse med, at han fyldte 75 i starten af året.

    Det oplyser Jyllands-Postens Fond og Jyllands-Posten Holding A/S i en pressemeddelelse torsdag aften. Det skriver Politiken.

    Det sker efter dage med kritik rejst i samme avis.

    Mediet har beskrevet, hvordan Jørgen Ejbøl efter den største fyringsrunde og besparelse i Jyllands-Postens historie i februar modtog pengene som en slags belønning.

    Ejbøl har truffet beslutningen efter samtale med en advokat.

    Der er tradition for at give vederlaget, når fondens bestyrelsesformand fylder 75 år og pensioneres.

    Jørgen Ejbøl er dog fortsat på posten.

  3. Protesterne i Georgien fortsætter mod "den russiske lov": Demonstranter blokerer hovedvej i Tbilisi

    Torsdag aften har tusindvis af demonstranter i Georgiens hovedstad Tbilisi blokeret en stor hovedvej.

    Det fremgår af videoen, som du kan se her:

    Demonstrationerne har stået på i de seneste uger, fordi parlamentet i landet er ved at behandle et lovforslag, der indebærer, at organisationer, der modtager mere end 20 procent af deres penge fra udlandet, skal registeret som "fremmede agenter". En lignede lov blev indført i Rusland for 12 år siden - og der er den blevet brugt til mod kritiske medier og organisationer.

    Lovforslaget fra den georgiske regering bliver derfor kaldt "den russiske lov" af dens kritikere.

    Du kan læse mere her.

  4. Kampklædt politi rykkede i dag ind på et universitet i Californien.

  5. Kommunerne skal ifølge aftalen skære ned i deres udgifter til området.

  6. USA's efterretningschef: Krigen i Ukraine slutter ikke lige foreløbigt

    Krigen i Ukraine ser ikke ud til at slutte i nærmeste fremtid.

    Sådan lød vurderingen fra chefen for USA's nationale efterretningstjeneste, Avril Haines, til Senatet i dag. Det skriver Reuters.

    Hun fortalte, at Rusland har intensiveret angrebene på Ukraines infrastruktur for at hæmme landets evne til at flytte våben og tropper, bremse forsvarsproduktionen og tvinge landet til at overveje forhandlinger.

    - Disse aggressive taktikker vil sandsynligvis fortsætte, og krigen vil næppe ende snart, sagde Haines ifølge Reuters.

  7. Lovgivning om børn og unges liv på sociale medier skal skærpes, mener skolelærer fra Silkeborg.

  8. Spangsberg Chokolade afviser, at man på nogen måde kommer til at bryde med hverken lovgivning eller branchens regler med slik-reklamerne.

  9. Tyske Kiel tabte det første kvartfinaleopgør med ni mål, men vandt torsdag opgør nummer to med 10 scoringer.

  10. Nato-medlemmer er 'dybt bekymret' over intensiverede hybridangreb fra Rusland

    Flere medlemslande af Nato er "dybt bekymrede" over "ondartede" russiske aktiviteter på tværs af alliances territorium.

    Det gælder eksempelvis Tjekkiet, Estland, Letland, Litauen og Polen, lyder det fra Nato i en udtalelse i dag.

    - Disse hændelser er en del af en intensiveret kampagne af aktiviteter, som Rusland fortsætter med at udføre på tværs af det Euro-Atlantiske område, herunder på alliancens territorium, lyder det blandt andet fra Nato.

    Fra Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, lyder det, at Ruslands aktiviteter ikke får forsvarsalliancens lande til at stoppe støtten til Ukraine.

    Danmark bakker erklæringen op og nævner, at aktiviteterne blandt andet handler om sabotage og cyberangreb, skriver Ritzau.

  11. Pludselig stod 400 års dansk kulturhistorie i flammer. Røgen har lagt sig, og DR har fået et smugkig ind i bygningen.

  12. Sønderjyske er tilbage i Superligaen efter ny sejr

    Fodboldklubben Sønderjyske skal næste sæson atter spille i den bedste danske fodboldrække.

    Oprykningen blev cementeret efter en 2-1 sejr torsdag aften på hjemmebane over Fredericia med hele fire kampe tilbage af årets 1. Division.

    Thomas Nørgaards mandskab tog føringen i det 27. minut, da Kristall Ingason hamrede bolden i mål. Sofus Berger udlignede for FC Fredericia kort efter, men til sidst afgjorde indskiftede Søren Andreasen kampen til Sønderjyskes fordel efter dårligt målmandsspil.

    Sønderjyske har været uden for det sjove selskab i toppen af dansk fodbold siden 2022, hvor klubben rykkede ned efter at have spillet i Superligaen siden 2008.

  13. I Aarhus er 25.000 engangsinstrumenter erstattet med 350 genbrugelige, nu skal de andre regioner tage ved lære.

  14. En milliard euro på vej fra EU til Libanon

    Libanon er hårdt presset af syriske flygtninge og krig i Gaza. Det får nu EU til at donere én milliard euro til landet. Det svarer til over 7,4 milliarder kroner.

    Det blev i dag annonceret som følge af, at EU's kommisionsformand, Ursula von der Leyen, var i Beirut for at møde Libanons premierminister, Najib Mikati. Det skriver Ritzau.

    Den libanesiske regering har tidligere oplyst, at cirka 1,5 millioner syrere opholder sig i landet, hvis befolkning ifølge Ritzau kun er omkring 6,8 millioner. Landets premierminister benyttede da også besøget til at advare kommisionsformanden om de konsekvenser, flygtningepresset kan få for EU.

    - Hvis ikke vi kommer med en radikal løsning, så vil Libanon blive et transitland for migranter til Europa, siger Najib Mikati ifølge Ritzau.

    Ifølge Ritzau understregede von der Leyen under besøget, at EU står bag Libanon og ønsker at styrke samarbejdet med landet.

  15. Lektor efter massive protester på amerikanske universiteter:

  16. Rusland påstår at have erobret by i det østlige Ukraine

    Rusland påstår, at dets styrker er lykkedes med at erobre byen Berdychi i Donetsk-regionen i det østlige Ukraine.

    Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

    DR er ikke i stand til at verificere oplysningerne, men hvis erobringen står til troende, kommer den få dage efter melding fra Ukraine om, at deres tropper har trukket sig til nye stillinger i den østlige del af landet.

  17. Miljøministeriets egne dokumenter viser ifølge eksperter, at myndighederne fremover får mulighed for at tillade udledninger op til flere tusinde gange over grænseværdierne.

  18. Orangutang behandlede sit sår med en lægeplante

    Forskere har for første gang dokumenteret, at en abe har behandlet sit eget sår med en lægeplante. Det fremgår af en artikel på Scientific Journals.

    Forskerne opdagede en han-orangutang med et sår i ansigtet i en nationalpark i Indonesien.

    Aben, som hedder Rakus, blev efterfølgende set i gang med at tygge på blade fra en lian, som lokalt bruges i folkemedicin, fordi planten er kendt for at have smertestillende og antibakterielle egenskaber.

    Herefter begyndte Rakus at smøre liansaft i sit sår og senere dækkede han hele såret med lianmos, han selv havde tygget.

    I ugerne efter konstaterede forskerne, at der aldrig var infektion i såret, og senere at det var helet.

    Forskerne ved ikke om det var et tilfælde, at Rakus behandlede sit sår, eller noget han havde lært af andre aber.

    Her ses udviklingen i Rakus ansigtssår. (Laumer, I.B., Rahman, A., Rahmaeti, T. et al. Active self-treatment of a facial wound with a biologically active plant by a male Sumatran orangutan. Sci Rep 14, 8932 (2024).)
  19. En ekspertgruppe har anbefalet undervisningsministeren, at digitale hjælpemidler skal blive en del af undervisningen og af nogle prøver i skolen.

  20. 'Fawlty Towers' bliver til et teaterstykke i London

    I slutningen af 1970'erne lå tv-seere over hele verden flade af grin over 'Fawlty Towers' - på dansk 'Halløj på badehotellet'. En tv-serie i 12 afsnit skrevet af John Cleese og Connie Booth om et hotel i den britiske badeby Torquay.

    På lørdag er der premiere på en teaterudgave af tv-serie i London på Apollo Theater. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Det er John Cleese selv, der har skrevet teaterudgaven med udgangspunkt i hans tre yndlingsafsnit fra serien.

    - Farcer, og det her er en farce, egner sig bedst til teateret. I teateret kan du se alt, hvar der foregår. På tv er der nogen der bestemmer, om man er nær på det ene eller andet, siger Cleese til Reuters.

    Her ses John Cleese, den oprindelige Basil Fawlty, bagest til venstre, sammen med skuespillerne, der spiller de forskellige roller i 'Fawlty Towers*. (Foto: © Benedikt von Imhoff, Benedikt von Imhoff/picture-alliance/dpa/AP Images)
  21. Ny lov skal komme matchfixing til livs

    På Christiansborg vil man nu forsøge at komme matchfixing til livs. Det blev slået fast i dag, hvor en ny lovgivning blev vedtaget.

    Fra den 1. juli får Spillemyndigheden mulighed for at overvåge bettingfirmaer, når der opstår mistanke om matchfixing.

    Førhen har det været op til bettingfirmaerne selv at vurdere, hvad de synes var mistænkeligt.

    Af lovforslaget fremgår det desuden, at den nye lovgivning skal styrke indsatsen mod aftalt spil, forbedre sanktionsmuligheder og giver hjemmel til øget databehandling.

  22. Missilangreb mod skibe i Mellemøsten, magtkamp mellem Kina og Europa og Donald Trumps planer om ny told i USA. Geopolitiske spændinger og overvejelser præger den danske rederigigant.

  23. I dag har forsvarsministeren modtaget en redegørelse om forløbet på Iver Huitfeldt 9. marts, da systemer svigtede.

  24. Biden: Ytringsfrihed og retsstatsprincipper skal opretholdes

    Den amerikanske præsident, Joe Biden, har ikke sagt meget, om de protester, der har spredt sig fra universitet til universitet over hele USA.

    I dag var altså første gang, han valgte at tale udelukkende om de igangværende protester.

    På et pressemøde for kort tid siden sagde han, at "alle har set billederne", og at de udfordrer to fundamentale amerikanske principper.

    - Det første er retten til fri tale og for folk til fredeligt at samle og ytre sig, siger Biden og tilføjer:

    - Det andet er retsstaten. De skal begge opretholdes.

    - Vi er ikke en autoritær nation, hvor vi lukker munden på folk og knuser uenighed, siger Biden yderligere fra en talerstol i Det Hvide Hus og tilføjer:

    - Men vi er heller ikke et lovløst land. Vi er et civilt samfund. Og der skal være orden.

    - Der bør ikke være nogen plads på alle campus' og ikke nogen plads i Amerika for antisemitisme, sagde Joe Biden. (Foto: © CHRIS KLEPONIS / POOL, Ritzau Scanpix)
  25. Russiske agenter afsløret i Norge

    Den norske efterretningstjeneste, PST, har afsløret flere russiske agenter i regionen Vestlandet og frygter nu, at Rusland forbereder sabotage mod kritisk infrastruktur.

    Det oplyser tjenesten i et sjældent interview med NRK. De vil ikke afsløre, hvor mange spioner der er tale om, men fortæller, at den russiske aktivitet i området har været støt stigende siden Ruslands invasion af Ukraine i 2022.

    - Vi ser, at en del af formålet for Rusland kan være at forberede sabotagehandlinger. De opererer i hele distriktet og rykker rundt, siger leder af Norges efterretningstjeneste PST Vest Torgisl Lutro.

    Foruden byerne Bergen og Stavanger lægger Vestlandet også landsdel til Nordeuropas største flådebase samt vigtige olie- og gasanlæg, og det er særligt de steder, som efterretningstjenesten vurderer, at russerne har som mål.

  26. Norges kong Harald siger, at han er i fin form

    For første gang siden Norges kong Harald i februar fik en pacemaker, har han været på en officiel opgave. Sammen med dronning Sonja besøgte han byen Kongsberg, som Christian den fjerde grundlagde for 400 år siden.

    Og ifølge det norske public service-medie NRK var det en smilende konge, der vendte tilbage til det kongelige arbejde. Han pointerede oven i købet, at hans form er ok.

    - Det er ikke så dårligt for en 87-årig. Og det bliver bedre. Vi arbejder på sagen. Men det er slet ikke så tosset, sagde kongen til NRK.

    Kong Harald blev syg under en ferie i Malaysia og måtte flyves retur til Norge med ambulancefly. Vel hjemme fik han en pacemaker indopereret.

  27. Det er første gang nogensinde, at der bliver lavet en rammeaftale på området.

  28. Anonym modstandsgruppe protesterer mod vindmøller og solceller

    "Her destruerer vi Naturens Rige - med fuldt overlæg."

    Sådan står der på små hjemmelavede skilte, som ukendte personer har sat op rundt om i Ringkøbing-Skjern Kommune som protest mod 26 steder, hvor projektmagere ønsker at stille vindmøller eller solceller op i kommunen.

    Og det er Venstre-borgmester Hans Østergaard lidt ked af.

    - Det er først nu, vi skal til at behandle ansøgningerne og inddrage borgerne, siger han.

    Men at flere lokale allerede er på barrikaderne, kan skyldes, at politikerne i kommunen nu kræver, at projektmagerne allerede har talt med de lokale, inden de kan sende en ansøgning.

    - Men det betyder så også, at vi er på fase nul lige nu, siger borgmesteren.

    Østergaard understreger, at de lokale vil blive grundigt inddraget, og at det er meget usandsynligt, at alle 26 projekter bliver til noget.

  29. Vinden bliver markant svagere end i de seneste dage.

  30. Både by- og landsret har kigget på, om hemmelige lydoptagelser kan bruges i drabssag. Nu er det Højesterets tur.

  31. Hvidovre Kommune frikendt for at være skyld i dårligt arbejdsmiljø

    Der er brug for klare retningslinjer og nedskrevne regler, hvis der skal sikres et godt arbejdsmiljø i Hvidovre Kommunes affaldsafdeling.

    Sådan lyder den klare anbefaling fra advokatfirmaet Horten, som har undersøgt en klage over dårligt arbejdsmiljø, som fagforeningen 3F har indgivet på vegne af medarbejdere i Affald og Ressource-afdelingen.

    Den anbefaling tager Hvidovre Kommune nu med i en konkret handlingsplan, som skal rette op på de udfordringer, der har været på affaldsområdet.

    Advokaten har ikke fundet grundlag for medarbejdernes beskyldninger om, at den konstituerede ledelse forfølger, chikanerer, mobber, bagtaler eller udsætter medarbejdere for personlig hetz.

  32. USA anklager Rusland for at bruge kemiske våben i Ukraine

    Rusland anvender kemiske våben som en "metode til krigsførelse" i Ukraine.

    Sådan lyder anklagen fra USA, der mener, at russerne har brugt kvælningsmidlet chloropicrin til at "vinde gevinster" på slagmarken mod de ukrainske styrker.

    Det skriver BBC.

    Hvis beskyldningerne er troværdige, vil det være i strid med konventionen om kemiske våben (CWC), som Rusland sammen med knap 200 andre lande har underskrevet.

    Hos den russiske top i Kreml afviser man anklagerne og kalder dem for "grundløse". Talsmand Dmitry Peskov fortalte ifølge BBC til journalister i Moskva, at Rusland står ved sine forpligtelser i henhold til CWC.

    Chloropicrin, som USA mener, at Rusland har brugt til at "fjerne ukrainske styrker fra befæstede stillinger", er et stof, der også blev brugt under Første Verdenskrig. Stoffet forårsager lungeirritation, opkastning, kvalme og diarré.

  33. Macron: Vestlige tropper i Ukraine kan blive nødvendigt

    Vestlige tropper på den ukrainske slagmark er et scenarie, der måske er rykket endnu tættere på virkeligheden.

    Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, holder nemlig fast i, at det kan blive et nødvendigt skridt, hvis Rusland bryder frontlinjen. Det slår han fast i et interview med The Economist, skriver Ritzau.

    - Jeg udelukker ikke noget, for vi står over for nogen, der ikke udelukker noget, siger han ifølge Ritzau i interviewet.

    Tidligere i år meddelte Macron for første gang, at det kunne blive nødvendigt at sende væbnede styrker til Ukraine, og det står han altså nu fast på.

    - Vi har utvivlsomt været for tøvende med at definere grænserne for vores indsats over for nogen, som ikke længere har nogen grænser, siger han ifølge Ritzau til The Economist.

  34. Trafikproblemer i og omkring Kolding

    Opdateret klokken 17:26

    Ventiden, hvis du kører på E45 Sønderjyske motorvej fra Vejle i retning mod Kolding, er nu nede på 15 minutter.

    Det skyldes afviklingen af trafikken efter tidligere uheld, skriver P4 Trafik.

    I Kolding og ind mod Kolding er der også problemer. Rute 170 på Vonsildvej ind mod Kolding bliver du forsinket med 15 min.

    I selve Kolding by bliver du også forsinket med op mod 15 minutter uanset, hvor du kører.

  35. Fælles akutmodtagelsen i Esbjerg gør op med engangsinstrumenter og redder deres metalinstrumenter fra at blive til affald.

  36. Klimaministeriet kaldte gas-og oliejagt uopfordret, men havde selv bedt om øget produktion, viser aktindsigt.

  37. Socialdemokraten Niels Fuglsang foreslår en fem-årig periode til at opbygge relation mellem rytter og hest, før de må konkurrere.

  38. Israel skærper rejsevejledning til Sverige forud for Eurovision

    Forud for Eurovision Song Contest, hvor festlighederne allerede begynder i den kommende weekend i Malmø og selve konkurrencen den 7. maj, har Israel skærpet rejsevejledningen til Sverige fra niveau to til tre på en firetrins skala.

    Det skriver det svenske public service-medie SVT.

    Tidligere vurderede de israelske myndigheder, at der var en "mulig trussel" mod israelske statsborgere, der rejser til sangkonkurrencen. Nu vurderer man, at der er en "moderat trussel".

    Det hævede niveau gælder kun under Eurovisionen, hvor Israel opfordrer statsborgere til at overveje, om rejsen til Malmø er nødvendig. Israelere, der vælger at rejse til Malmø, opfordres til at anskaffe en app, der kan holde dem orienteret om mulig fare.

  39. Danske Patienter roser forslag, der skal få ventetiden ned på kæbeoperationer

    Kæbepatienter i Region Sjælland venter op til ti år på at blive kæbeopereret. Men nu har politikere i regionens forretningsudvalg nikket ja til tre initiativer, der skal forsøge at få ventetiden bragt ned.

    - Vi synes, det er nogle rigtig gode initiativer, siger Morten Freil, direktør i Danske Patienter, som er paraplyorganisation for patient- og pårørendeforeninger.

    Et af initiativerne handler om at afsøge, om det er muligt at finde ti millioner årligt til en ny operationsteknik. Den kan gøre, at operationstiden forkortes fra 4,5 timer til 2,5 timer.

    - Det synes vi, man skal satse på for at frigøre tid til andre patienter. Det er dyrere, men det er vigtigt ikke kun at kigge på omkostningerne, men også se på, hvad vi kan gøre for at få nedbragt ventetiderne, så det er et rigtigt godt forslag, siger Morten Freil.

  40. Syd- og Sønderjyllands Politi døber sin første politibåd

    (Foto: © Jacob Jørgensen Film, DR Nyheder)

    I dag søsatte og døbte Syd- og Sønderjyllands Politi kredsens første patruljebåd. Det foregik på Årøsund Havn ikke langt fra Haderslev.

    Hidtil har betjentene måtte låne Hjemmeværnets og Forsvarets både til at patruljere i de sønderjyske fjorde og farvande.

    Den nye patruljebåd skal indgå i en række forskellige politiopgaver. Det fortæller Frits Kjeldsen, der er politidirektør i Syd- og Sønderjyllands Politi.

    - Dels er det en helt almindelig kontrol af sommersejladsen. Det kan også være grænsekontrol, og så kan den blive brugt i efterforskninger, hvis vi har behov for dét.

    Båden har fået navnet 'Juliet 0501'. 'Juliet' er kaldenavn for politiets vandfartøjer, '05' er kode for Syd- og Sønderjyllands politikreds og '01' betyder, at det er kredsens første båd.

  41. Nikolaj Hübbe stopper som balletmester

    18 år som balletmester blev det til.

    Nikolaj Hübbe stopper som leder for Den Kongelige Ballet, når hans kontrakt udløber i 2026. Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

    - Når du har det overordnede ansvar i så mange år, følger også ansvaret for at sikre Kompagniets fortsatte udvikling med vedvarende ny inspiration, og derfor føler jeg, at det er rigtigt at give stafetten videre fra 2026, siger Nikolaj Hübbe.

    Ifølge teaterchef Kasper Holten har Hübbes beslutning været kendt af Det Kongelige Teater siden 2022. Nu begynder søgningen efter en ny balletmester, og det bliver ifølge teaterchefen ikke nemt.

    - Nikolaj har som balletmester både formået at sætte ballettens kunstneriske barre meget højt, og samtidig personligt at være en fantastisk ambassadør for den klassiske ballet, siger han.

  42. På P.S. Krøyers maleri af børsfolk fra 1895 er der kun mænd med høje hatte og ingen kvinder i syne.

  43. Far får seks års fængsel for dødsvold mod baby

    En 41-årig mand er i dag blevet idømt seks års fængsel for vold med døden til følge mod sin spæde datter.

    Det har Østre Landsret afgjort ifølge TV 2. Manden er ligeledes dømt for grov vold mod den afdøde piges tvillingesøster.

    Tvillingepigernes mor er også blevet dømt i sagen. Hun fik seks måneders fængsel for passiv medvirken til volden. Fire måneder af kvindens straf er gjort betinget.

    Landsretten lagde blandt andet vægt på, at faren i en periode var alene med den nu afdøde datter, men vurderede også, at moren har tilsidesat sin omsorgspligt.

    Den 41-årige far og den 34-årige mor danner ikke længere par. Den overlevende tvilling bor nu hos et familiemedlem.

  44. Demokraterne har brug for de unge vælgere, men mange af dem er utilfredse med USA's ageren i krigen mellem Israel og Hamas.

  45. Solen vil kunne ramme den øvre atmosfære hele natten.

  46. Forsvarsministeren har nyt at fortælle i sagen om Iver Huitfeldt

    Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) vil i dag klokken 17.30 fortælle om nyt i sagen omkring fregatten "Iver Huitfeldt", der i marts oplevede systemsvigt, da den blev angrebet i Det Røde Hav.

    Forsvarskommandoen frikendte i første omgang sig selv i sagen, men Troels Lund Poulsen bad efterfølgende om en ny redegørelse.

    Redegørelsen viser blandt andet, at den tidligere forsvarschef undlod at fortælle om den danske fregats problemer, da han få dage efter fregattens nedskydning af droner i Det Røde Hav orienterede både partiledere og to folketingsudvalg om sagen.

    Pressemødet, hvor både Troels Lund Poulsen og den fungerende forsvarschef, Michael Hyldgaard, deltager, sker i Forsvarsministeriet, og du kan som altid læse seneste nyt her på dr.dk.

  47. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen var ikke orienteret om problemerne, viser den færdige redegørelse.

  48. Ungdommens 1. maj blev afbrudt af "autonome unge" klædt i sort.

  49. Skibsbrand i Køge opstod i lastrum

    Det var i forbindelse med håndtering og lodsning af affald, at skibet "Rix Munte" brød i brand i Køge Havn i tirsdags.

    Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på X.

    - Der er ingen tegn på noget mistænkeligt, men det skal nu undersøges, om alle regler iøvrigt er overholdt, skriver politiet.

    Meldingen kommer, efter at det i dag for første gang blev muligt for politiets efterforskere at komme ombord på skibet.

    Skibet havde en besætning på syv udenlandske personer. Ingen kom til skade.

Mere fra dr.dk