Bloggen er flyttet – opdater din Subscription og RSS Feed!!

Dette indlæg er både det sidste og det første indlæg af min fremtidige blog. De sidste 4-5 år har bloggen haft hjemme på gratis platformen WordPress.com. Nu er den endelig blevet voksen og er flyttet hjemmefra til sin egen server, og den nu faste url-adresse RasmusBronnum.dk.

– Du kan læse mere om flytningen i dette første indlæg på det nye site.

Hvad nu med nyhedsbrev og RSS feed?
Den tidligere Blog lå på url-adressen rasmusbroennum.wordpress.com og er nu endeligt flyttet her til RasmusBronnum.dk (og RasmusBrønnum.dk). Og det betyder at du nu skal opdatere dit RSS Feed [hvis du bruger RSS readers] og muligvis lave en ny subscription [tilmeld med ‘FOLLOW’ i nederste højre hjørne] hvis du vil modtage en mail hver gang der er nyt indlæg.

Udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur | 1 kommentar

Den kreative arkitektur sendes ofte til tælling

“Når offentlige byggeprojekter skal i udbud, tolkes EU’s konkurrenceregler så stramt, at det hæmmer kreativiteten, konkluderer ny ph.d.-afhandling. Resultatet er dårligere og grimmere arkitektur. Flere i branchen er enige og opfordrer til gradbøjning af reglerne og nye konkurrenceformer” – information

Der har været en del snak om en ny KADK Ph.d. af arkitekt Flemming Anders Overgaard, partner i Keinicke & Overgaard Arkitekter, der bærer titlen: “Paradokser i byggeriets tidlige faser – Konkrete løsninger – Abstrakte behov” (feb. 2012)download resúme. Og forleden fik den hurtige ben at gå på i en længere artikel i information, “Den kreative arkitektur kvæles af stramme regler”, som blev fuldt op med en kommentar fra Jesper Kock, leder af Arkitektforeningens konkurrenceafdeling – læs her og her.

“Hvis man ændrer projekter, vil de tabende deltagere lægge sag an. Så når først konkurrencen er afholdt, fanger bordet” [så] “Hvis kommunen først har sendt en opgave på en ny [sports]hal i udbud, så kan de ikke ændre det til en bedre løsning, når de får snakket med arkitektfirmaet om, hvad deres behov egentlig er” – Flemming Overgaard, Videnskab.dk

20 min. radiointerview
Nu er der sikkert rigtig mange som allerede har læst artiklerne. Men langt færre hørte måske Radio 24syv i går aftes kl 19 [6:30 min inde]. Her var Flemming Overgaard gæst i studiet til en 20 minutter lang diskussion om arkitektbranchens udbudsvilkår.

Ph.d. afhandlingen vil snart kunne downloades
I forbindelse med at jeg i for få uger siden opfordrede alle Ph.d. studerende til at gøre deres færdige afhandlinger tilgængelige [for os der kun kan blive klogere] i indlægget – Er vinduet til forskning for lukket? –  har jeg haft løbende kontakt til Flemming. Og han er nu i fuld gang med at få den gjort tilgængelig indenfor den næste uges tid. Og jeg håber at flere afhandlinger vil finde vej til offentligheden på samme vis, i den nærmeste tid. [følg med her på bloggen].

Udgivet i Uncategorized | Tagget , , , , , | Skriv en kommentar

MATERIAL WORLD – Reception og udstillingsåbning på DAC d. 29. marts

Menneskets evne til konstant at bruge eksisterende materialer på nye måder og samtidig skabe helt nye materialer har været afgørende for, hvordan arkitekturen gennem tiderne har skiftet form, udtryk og stil. Og i dag er forskning og udvikling inden for nye materialer blevet en kompleks videnskab, der har fokus på økonomisk, ressource- og miljømæssig bæredygtighed. Udstillingen Material World viser, hvordan nye måder at anvende materialer på løbende er med til at udvikle og forny arkitekturen med nye overflader, nye udtryk og nye oplevelser!”

Dato : 29. marts kl. 17-19 / Sted: Dansk Arkitektur Center i Strandgade / Facebook event

DAC inviterer til åbningsreception på den ny udstilling MATERIAL WORLD, der er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med 3XNs udviklingsafdeling GXN, der til dagligt ledes af Kasper Guldager Jørgensen – aka Mr.Material. Udstillingen er en udfoldelse af det materiale univers af viden som Kasper og GXN har samlet gennem årene.

Kasper Guldager Jørgensen har siden 2007 ledet 3XN’s innovationsenhed, GXN, med stor succes. Og 3XN ser et stort vækstpotentiale i GXN’s ekspertise indenfor innovation og grøn udvikling af byggeriet. Derfor har 3XN valgt at gøre GXN til et selvstændigt datterselskab under 3XN – fortsat med Kasper i spidsen hvor vil indtræde i 3XN’s partnerkreds – Tillykke!

Taler ved:
Kent Martinussen, adm. direktør, Dansk Arkitektur Center
Kasper Guldager Jørgensen, arkitekt og leder af GXN
Jan Søndergaard, arkitekt og partner i KHR Arkitekter


– Mr. Material i hans GXN laboratorie

Udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur, Bæredygtighed, Design, Forskning, Materialer, projektering | Tagget , , , | Skriv en kommentar

REVIT software for enhver pris?

Onde og grusomme priser
Jeg er efterhånden af den overbevisning at de største software udviklere gør brug af web services der oversvømmer ethvert google search der kunne indeholde kritiske røster eller diskussion vedrørende prisen på deres produkter. Enten er nettet blevet støvsuget for ethvert opråb, eller også må forklaringen være at vi som branche for længst har accepteret at vi må betale hvad det nu engang koster for at vi overhovedet kan bruge vores højre hånd til at tegne med.

Men software udvikling koster nu engang mange penge [fortæller de]. Og bare fordi firmaer som f.eks. Autodesk sælger millioner af REVIT licenser betyder det jo ikke at de nødvendigvis skal sætte prisen ned? Og det heller ikke hvis man holder det op imod at man faktisk kan købe næsten 3 stk. Adobe CS5 Master Collections, eller 100 stk. af de mest avancerede computerspil for den samme pris.

Der findes gode priser i EU
Det ser ud til at omkostningerne ved at etablere tegnestue aldrig vil toppe. Er det ikke softwaren i sig selv, så er det kurserne der skal lære os hvordan vi så bruger dem. Og for den lille tegnestue kan det være en hård investering at mande op med 5-10 Revit licenser + uddannelser [var man så heldig at få en offentlig projekteringsopgave i hus], i en tid hvor vores honorar er hårdt medtaget.

Jeg har været i kontakt med en håndfuld mindre tegnestuer som alle har kigget ud over de danske grænser for at finde alternative priser på køb af Revit licenser. Og det med en besparelse der ligger omkring de 200.000 kr. ved køb af 10 licenser – ikke dårligt!

En guide til den mindre arkitektvirksomhed:
Nedenfor har jeg lavet et lille mix-up af de interviews jeg har haft med tegnestuerne:

1. Hvad betød det for jer at skulle opgradere til REVIT?
“Vi stod i en situation hvor det var blevet tid til at investere i 10 stk. REVIT Architecture Suites. Og da den billigste pris i Danmark lå omkring de 50.000 kr. ekskl. den årlige Subscription på 6.800 kr/år (priser u. moms), så begyndte vi at kigge på om der var alternative priser ved køb i udlandet. Det lader til at Autodesk prissætter deres produkter fra Land til land, og det er jo generelt billigere at handle ind i f.eks. Tyskland end det er i Danmark.”

2. Hvad var i specielt opmærksom på?
“Vi ville kun benytte en ’Authorised Reseller’ så vi ikke endte med at betale for et produkt vi ikke kunne bruge. Autodesk har henvisninger for hvert land på deres hjemmeside. Og når man køber Autodesk licenser udenfor Danmarks grænser, så kan det kun lade sig gøre indenfor EU – en licens købt i USA kan ikke bruges i Danmark” Læs resten

Udgivet i 2D/ 3D/ 4D, Applikationer, BIM, projektering, Software | Tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 10 kommentarer

New Jackson – ‘The Night Mail’

Efter et par tunge indlæg på bloggen fik jeg lyst til noget musik. Her er det den irske illustrator/animator Fergal Brennan‘s video til New Jackson‘s nye single ‘The Night Mail’. Videoen er animeret vha. et DSLR kamera, et par polaroid kameraer og enorme mængder af fotokopier.

– Se den evt. i HD på Vimeo med et glas fredagsvin og de store høretelefoner:)

Udgivet i 2D/ 3D/ 4D, Film, Kunst | Tagget , , , , | Skriv en kommentar

DIGITAL URBAN LIVING – Konference i Aarhus Musikhus d. 22. marts

Smart Cities rykker lige nu længere og længere op på beslutningstagernes dagsorden. Byernes mange data skal gøres tilgængelige for borgere, politikere og virksomheder. Men byen skal også have et digitalt kultur- og oplevelsesliv. Det handler konferencen DIGITAL URBAN LIVING om den 22. marts 2012 i Musikhuset Aarhus.

Om få uger kan du deltage i en interessant konference i Aarhus Musikhus. Her vil Adam Greenfield [UrbanScale, NY] være blandt hovedtalerne. Greenfield har jeg postet en håndfuld indlæg om her på bloggen. Første gang i et indlæg om hans bog og Vidcast om begrebet EVERYWARE. Og senest i indlæggene Arkitektonisk kvalitetssikring af ‘Rum’? og Digitale Tanker om Fremtidens By. Næste hovedtaler er teknologi pioneren Ben Hammersley, der ud over at være redaktør på WIRED UK fungerer som teknologi-ambassadør for den engelske premierminister og medlem af EU’s rådgivningsgruppe for ‘Media Freedom’. Hammersley er bla. manden der skabte begrebet podcasting i en artikel  for The Guardian “helt” tilbage i 2004.

My concern is that as we make the decisive turn towards Ubiquitous Computing we run the risk of designing – not nearly technical systems – but in fact a world where the human being and our fundamental provocatives of privacy, sanity and serenity [sindsro] is overwelmed at all times and at all places. And that’s just not acceptable to me!” – Adam Greenfield/ Everyware

De to hovedtalere følges op med erfaringer fra tegnestuen BIG | Bjarke Ingels Group v. partner Andreas Klok Pedersen, den dynamiske lysproducenten Martin Professional der bla. har samarbejdet med BIG, CAVI og KOLLISION i flere projekter [2011 Expo Pavilion og LED installation i Aarhus] , og endeligt vil Aarhus Kommune [Innovate.withaarhus.dk] fortælle om deres er arbejde med det nystartede initiativ Smart Aarhus, hvor man vil sikre at man får høstet fordelene ved informations- og kommunikationsteknologien, samtidig med at man vil tage fat på de udfordringer, der kommer, når vores samfund bliver mere og mere digitaliseret.

Interessant er det også, at folkene bag konferencen, Center for Digital Urban Living [Aarhus Universitet] ligeledes er dybt involveret i ‘Smart Aarhus’ satsningen. Og deltagere vil alle få udleveret et gratis eksemplar af bogen “Byens Digitale Liv”, der udkommer på dagen for konferencen. Læs mere om projektet og deres forklaringsfigur nedenfor.

 

Udgivet i Applikationer, Arkitektfaglighed, Arkitektur, Bæredygtighed, Debat, Design, Kultur, Landskab, Litteratur, Software, Strategi, Teori | Tagget , , , , , , , , , , , , | 1 kommentar

Er Vinduet til Forskning for lukket?

De fleste har sikkert fundet vej forbi det, såkaldte,  fælles forskningsnetværk READ – REsearch in Architecture and Design […and Conservation]. En database spydspids der så skal “[…] give overblik over skolernes forskning og forskningspublikationer. […] En direkte vej vil viden om forskning i arkitektur, design og konservering i Danmark.” Men hvis ‘vejen til viden’ ender blindt kan man spørge sig selv om vinduet til forskning er for lukket?

READ eller DEAD?
Når arkitekter vælger at lave en Ph.d. så er det på den ene side en indføring [uddannelse] i det at forske. Og på den anden side producerer de stort set altid dybdegående og aktuel viden, som ligger langt ud over hvad de ansatte arkitekter selv evner i dagligdagen. Men jeg føler at der mangler en diskussion, måske endda en holdningsændring, for hvordan vi skal udvikle den berøringsflade man som arkitekt har til den forskningsbaserede viden.

Er du opmærksom, og har du tiden er det altid værd at deltage i forsvaret af en Ph.d. Her får man altid et kort resumé og en efterfølgende perspektiverende bedømmelse af bedømmelsesudvalgets medlemmer. Er du i netværk med den Ph.d. studerende kan man være heldig at få tilsendt selve afhandlingen på PDF. Men ellers er arkitektstanden hensat til at vandre ned på den tilknyttede arkitektskoles bibliotek, og låne den ene papirudgave med hjem. Så adgangen er der – vinduet er åbent – men måske det efterhånden kun er på en smule på klem.

Min undren over den manglende [digitale] offentliggørelse af Ph.d. afhandlingerne fik mig til at kontakte de to arkitektskoler. Og hvor jeg troede at det hele bundede i en eller anden form for copyright dyst mellem institution og den Ph.d. studerende, så var jeg overrasket over at skolerne rent faktisk gerne ser en større grad af eksponering og offentliggørelse, men at det i høj grad er de studerende selv som vælger at holde kortene tæt ind til kroppen. Mange med et muligt ønske om at afhandlingen skal efterbearbejdes til en egentlig bogudgivelse – en måde hvor man så kunne bygge en [økonomisk?] karriere på skuldrene af sin afhandling.

En knude med for mange ender?
For få uger siden deltog jeg selv i et aktuelt Ph.d. forsvar på KADK, af arkitekt Anders Hermund. I dagene op til forsvaret spurgte jeg Anders om ikke vi skulle se at få afhandlingen lagt online, f.eks. i PDF format og gerne her på bloggen. Og efter kun 2 uger er afhandlingen nu downloaded over 500 gange. Spejler man det i en analog udlånspraksis, så havde det taget 4 år før de samme 500 nysgerrige kolleger alle havde lånt den ene afhandling på biblioteket [ved en uges udlån]. Et modargument kunne så lyde, at ‘dette problem slet ikke findes, da Ph.d. afhandlinger ikke udlånes i så høj en grad’. Men i denne forbindelse må det så betyde, at biblioteket er bøgernes svar på en kirkegård, mere end det så er en videndeler af ny og aktuel viden.

Nu skal det her ikke kun handle om hvor smarte de digitale teknologier er, men et spørgsmål om skolernes mange Ph.d. afhandlinger altid [om nogensinde?] får sat rødder i praksis. Om kæden knækker et eller flere steder. Og hvem der egentlig diskuterer og støtter op om en mere åben og aktuel videndeling.

Det er en knude med mange ender. Og måske derfor er det et forsøg værd at hive lidt i flere af dem. Det kunne vise sig, at det var på tide at binde flere af enderne sammen:

  1. Hvad siger de Ph.d. studerende selv? Er det deres ansvar alene?
  2. Er forskningsbaserede afhandlinger bedst forbeholdt andre forskere? Og skal den ny viden så derfor altid formidles i korte artikler i diverse tidsskrifter?
  3. Skal et introvert READ netværk hellere udvides til også at være et ekstrovert formidlingsnetværk, der giver online adgang til den fulde afhandling (pdf)?
  4. Hvordan ser arkitektskolernes på deres rolle som videnskabende institution? Og har de overhovedet en faglig ‘public service’ rolle?
  5. Skal vi passe på at den ny forskning ikke [også?] drukner i en voksende browserkultur? Eller skal vi insistere på at gøre ny viden tilgængeligt i videst mulig omfang?
  6. Hvad synes du? Hvornår har du sidst læst en Ph.d. afhandling? Skriv en kommentar hvis du har en mening, eller tanker der kan åbne eller lukke diskussionen:)
Udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur, Bæredygtighed, Debat, Kultur, Strategi, Teori, Web 2.0 | Tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 25 kommentarer

OMA/Progress – On Generations [Shohei Shigematsu, OMA]

Diskussion med Bjarke Ingels
Da OMA partner, Shohei Shigematsu for noget tid siden, sammen resten af OMA’s partner kreds, deltog i en OMA, Show and Tell diskussionsaften, jokede han med at han havde tænkt på at invitere Bjarke Ingels som med-forelæser til en up-comming forelæsningsaften i New York. “Ellers ville der sikkert ikke dukke nogen mennesker op, fordi ingen ved hvem jeg er, eller at jeg er partner i OMA”.  Kommentaren faldt i forbindelse med medie misforståelsen af at OMA er lig Rem Koolhaas [og ingen andre].

Men i denne seneste forelæsning på Barbican Gallery i London havde han så også hevet fat i Bjarke. Denne gang var begrundelsen at Bjarke er en tidligere OMA kollega, og 46 min inde i forelæsningen har de en venskabelig diskussion (1 time) hvor de to arkitekter perspektiverer hinanden måde at arbejde på, gennem deres respektive projekter.

Se de tidligere OMA forelæsninger på the Barbican Gallery:
1. David Gianotten – OMA, On Speed in Architecture
2. Victor-van-der-Chijs – OMA, on Prudence
3. Rem Koolhaas – OMA, On Progress
4. Alle OMA partnere – OMA, Show and Tell
5. Reinier de Graaf – OMA, On London
6. Ellen van Loon – The Bank

Baby Rems – Metropolis Magazine lavede sidste år en chart over den indflydelse som OMA har haft på mange af de andre internationale og toneangivne tegnestuer.

ARKITEKTUR DK – Den Pragmatiske Vending i 00’ernes Danske Arkitektur – del 1
Nu vi er ved OMA bølgen og ringene i vandet, så kan jeg kun anbefale dem der ikke allerede modtager Arkitektur DK, om de 4-5 artikler og interviews som gæsteredaktør Cand. Mag. i filosofi, Kristoffer Lindhardt Weiss har sammensat i første del af 2. Projekterne i bladet kender vi allerede alt for godt, men interviews med Bjarke Ingels, Winy Mass, Kent Martinussen, Jens thomas Arnfred og Linda Tischler (Fast Company) + artikler af Rasmus Bech Hansen, Svante Lindeburg og Kristoffer Lindhardt Weiss, er rigtig spændende læsning.

Læs evt. Redaktør Kjeld Vindum’s leder til Den Pragmatiske Vending her nedenfor.

Den pragmatiske vending [Leder af Kjeld Vindum]

“I det nye årtusindes  første  første 10-år, 00’erne, blev dansk arkitektur udsat for nye energier, for nye måder at gå til arkitekturen på. Og det med så voldsom en kraft, at det er rimeligt at tale om en ny vending. Eller måske ligefrem en ny bølge, der skyllede ind over dansk arkitektur som en revitalisering. Læs resten

Udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur, Bæredygtighed, Debat, Film, Strategi, Teori | Tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , | 1 kommentar

Ingeniør bider arkitekt

UPDATE: Alectia har her til eftermiddag taget den omtalte film af Youtube.

Dog-Eat-Dog
I forbindelse med ALECTIA‘s nye Youtube kanal, har de produceret 3 små film, som så skulle klarlægge hvad de kan, og hvordan de så gør det. En på sin vis god intention, men en af filmene [vist ovenfor], med tilhørende reklame i Børsen forleden, har løftet øjenbryn hos rigtig mange arkitekter. Det viser sig, at vi ikke rigtig forstår hvad det er Alectia siger. Spørgsmålet er så om de selv gør det? Her med Civilingeniør og PhD Steffen Petersens, ellers godhjertede forklaring i filmen:

“Arkitekten sætter sig ned og tegner sin overordnede bygningsgeometri […] og så er det ligesom derfra man må tage hammer og mejsel og banke funktionerne ind i den her skulptur. Og det er sådan en meget kunstnerisk tilgang til processen – udefra og ind.”

“Den tilgang som vi kan tilbyde som ingeniør, er en tilgang der går indefra og ud, som tager udgangspunkt i de funktioner vi har i vores byggeri. Så kan vi arbejde med funktionen og så kommer arkitekterne med deres syn på det, udefra og ind, og vi kommer med det indefra og ud. Og så skal vi smelte det sammen, så vi får en funktionel æstetisk flot bygning som har et lavt energiforbrug og et rigtig godt indeklima.”

“Det vigtigste er at vi kommer ind samtidig med arkitekterne, måske får dem sat lidt i anden række, så vi kan få lavet vores analyser, som de kan udvikle deres arkitektur ud fra.” – Uddrag

Byggeri vs. Arkitektur
Ingeniørkunsten er jo så bred at det både dækker det, såkaldte, Byggeri og så den egentlige Arkitektur. Og ja, der er en forskel. Det ved arkitekten. For det er hans mål at sikre de arkitektoniske kvaliteter i ethvert projekt. Hvis man kun ønsker et, såkaldt, Byggeri, ja, så kan man overlade det til andre fagfolk [håndværker, entreprenør, konstruktør eller ingeniør]. Så når vi skal arbejde sammen om at skabe den gode Arkitektur, så nytter det ikke hvis kun arkitekten evner at arbejde helhedsorienteret. Som arkitekt Vibeke Grupe Larsen siger i hendes indlæg om Alectias nye reklamelinie:

“Jeg er enig i, at det er et uhensigtsmæssigt og forpasset træk ved byggeprocesser, at arkitekter skal tegne de indledende skitser i byggeprojekter alene, og at ingeniører efterfølgende worst case kommer til at skulle rette op på uigennemtænkte streger. Men alternativet, at arkitekter skal reduceres til at være æstetiske og kunstneriske konsulenter, når først ingeniørerne har foretaget de indledende analyser, er en lige så forkert metode og dybt bekymrende i forhold til at skabe bygninger af kvalitet!” Vibeke Grupe Larsen

Det er en uheldig reklame, som efterlader et kedeligt aftryk. Jeg må næsten vælge at se det som Alectias forsøg på, netop, at få ingeniøren ind i den helt tidlige skitsefase. Men frem for at stille sig ved siden af arkitekten får de stillet sig foran!

Nu ved jeg at det er lidt tarveligt at inddrage det næste citat. Men, taget fuldstændig ud af kontekst, lød det som et sjovt ekko fra en tid hvor Ing og Ark’s klassisk adskilte samarbejde [der i sig selv lyder som en modsigelse], gav forudsigelige resultater når ingeniørens optimeringsberegninger fik for meget overtag [eller måske kom først?]. Det er fra DTU’s film om erhvervsPhD ordningen hvor de besøger en Ph.d.er ansat hos HLA:

“Det er en rund bygning fordi rund er den mest optimale form i forhold til energi optimering.” – uddrag fra denne film

Jeg ved udemærket at HLA er skarpslebne i at samarbejde kreativt med deres ingeniører. Så det ny Novo Nordisk projekt er helt sikkert rundt FORDI det, i dette tilfælde, understøtter ALLE arkitektoniske målsætninger. Var den endt som en kvadratisk box, så havde man helt sikker evnet, i [integreret] samarbejde, at lande på et tilsvarende energiniveau. Udfordringen er ikke at lande på det rigtige tal, men må være at få alle de [andre] arkitektoniske kvaliteter med mens man gør det.

– Læs evt. Steffen Petersens kommentar til reklamen på Vibeke Grupe Larsens blog.

Ny bogudgivelse
Jeg har ikke haft den i hånden, men en af mine ingeniør venner har gjort mig opmærksom på en sprit ny bog fra Birkhauser, “Cooperation – The Engineer and the Architect”, 280 sider [se bogpriser.dk, ca. 300 kr]. – Se flere billeder fra bogen her. Bogen beskriver den nyeste udvikling i forholdet mellem arkitekt og ingeniør i selve designprocessen. Bogen forholder sig primært til Schweiz og Tyskland, og bygger videre på et tidligere afholdt symposium på ETH Zürich [alle vidcast er desværre på tysk].

Læs resten

Udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur, Bæredygtighed, BIM, Byggeplads, Debat, Film, Konstruktion, Litteratur, projektering, Projektledelse, Strategi, Teori, Uncategorized | Tagget , , , , , , , , , , | 22 kommentarer

Arkitektforeningens Årsberetning 2011 [online]

I dag udkom Arkitektforeningens Årsberetning for 2011 [link]… hvor man kan glædes over at undertegnede [+ min bedre halvdel] optræder på de glamourøse centerfold pages behageligt tæt på Elizabeth Diller:). Det er nu andet år hvor man har valgt at udsende publikationen digitalt, hvilket er en sund besparelse frem for tryk + forsendelse til de godt 7.000 medlemmer. Nu skal I bare huske at klikke jer ind og få et overblik over de vigtige begivenheder.

Det digitale bliver kun endnu smartere når man, som i år, bruger den sidste side [link] til at opfordre og linke ud til årets vigtigste online historier. Så lad os få flere links og film [gerne interviews?] ind i næste årsberetning.

Udgivet i Arkitektfaglighed, Arkitektur, Debat | Tagget , , | Skriv en kommentar