Velkommen til Spisetang.dk

Hjemmesiden for tangprojektet for Småøernes Fødevarenetværk

 

 

forside-fotoDe danske farvande bugner af lækre, spiselige tangarter. Alligevel har vi her-hjemme ingen tradition for at sætte dem på middagsbordet. Det vil Småøernes Fødevarenetværk sammen med aktører på Bornholm gøre noget ved. I de kommende år vil en række danske tangarter dels blive dyrket på liner og i kar, dels blive indsamlet fra de naturlige bestande. Snart vil dansk tang blive tilbudt gennem de danske fiskehandlere og ligge i supermarkedernes kølediske.

Tang er en meget anvendelig råvare, der kan anvendes såvel frisk som tørret. Frisk tang kan anvendes i supper, salater og i kød- og fiskeretter. Tørret tang smager dejligt i brød, i pasta, som salt og f.eks. i krydderblandinger. Småøernes Fødevarenetværk har en række produkter under udvikling lige fra fersk tang og tørret tang til konsum, drikkevarer baseret på tang og en ernæringsforbedret tang-is baseret på birkesaft og sukkertang. Den sidste kan smages her på årets Food Camp hos Skarø Is.


Småøernes Fødevarenetværk samarbejder med andre danske og udenlandske tangproducenter og forsknings–institutioner om at sætte velsmagende, sund og nærende tang på danskernes middagsborde. Vil du vide mere om tangprojektet, se under "Kontakt".

 

Projektet er finansieret via støtte fra:

stoette