Seneste nyt

  1. Efter søndagens kampe nedrykningsspillet, kan oprykkerne ikke længere redde livet i Superligaen.

  2. Knivstikkeri på møntvaskeri i Valby

    En 22-årig kvinde er blevet ramt af et knivstik på et møntvaskeri i Folehaven i Valby. Det oplyser Henrik Stormer, der er vagthavende ved Københavns Politi til TV 2 Kosmopol.

    - Det drejer sig om en 22-årig kvinde, der er blevet ramt flere gange. Hun er udenfor livsfare, men er alvorligt tilskadekommen, siger han.

    TV 2 Kosmopol skriver, at en 48-årig kvinde er blevet anholdt i forbindelse med knivstikkeriet.

  3. AaB er tilbage i Superligaen efter en sæsons fravær.

  4. Brøndby tager på hjemmebane imod FCK i runde 29 af Superligaen. Følg kampen her.

  5. Russerne håber på at komme tæt nok på Ukraines næststørste by til at beskyde den med artilleri, vurderer lektor.

  6. Hvidovre er færdige i Superligaen.

  7. Over 35.000 palæstinensere meldes nu dræbt i Gaza

    I løbet af de seneste syv måneders krig er mindst 35.034 palæstinensere blevet dræbt under den israelske militæroffensiv, mens mindst 78.755 er blevet såret.

    Sådan lyder meldingen ifølge nyhedsbureauet Reuters fra sundhedsmyndighederne i Gaza, som er under Hamas' kontrol.

    DR kan hverken be- eller afkræfte meldingerne, som ikke skelner mellem civile ofre og kombattanter.

    Eksperter har tidligere peget på, at det reelle dødstal formentlig er højere på grund af underrapportering som følge af aktive kampe, det kollapsede sundhedssystem, kommunikationsnedbrud og talrige lig, der fortsat ligger under murbrokkerne i enklaven.

  8. Cameron frygter, at stop for våben til Israel vil styrke Hamas

    USA har bremset en våbenleverance til Israel bestående af 3.500 bomber.

    Men den strategi kan ende med at give bagslag, mener Storbritanniens udenrigsminister, David Cameron.

    Storbritannien har ingen planer om at stoppe sit våbensalg til Israel, siger han til BBC.

    Cameron støtter ikke Israels planer om en offensiv i Rafah, men at stoppe våbensalget vil "gøre Hamas stærkere", lyder det fra udenrigsministeren. Hamas står på både EU's og USA's terrorliste.

    Storbritannien leverer kun omkring en procent af Israels våben, og USA er i en helt anden position, fordi USA er er "en massiv statslig leverandør af våben", siger Cameron.

    Cameron siger samtidig, at Israel er nødt til at fremlægge en detaljeret plan for, hvordan man vil beskytte civile i Rafah.

  9. Den 42-årige bordtennisspiller startede sin karriere, da han som 16-årig rejste til udlandet.

  10. Et forbud kommer ikke til at have en effekt, lyder det fra Bandidos-præsident.

  11. I sidste øjeblik så det ud, som om konkurrencen var ved at falde fra hinanden, siger lektor i europastudier.

  12. Rockere fra flere klubber demonstrerer på Rådhuspladsen

    Omkring 200 er i dag samlet med deres motorcykler på Rådhuspladsen i Aarhus, oplyser DR's reporter på stedet. De kommer fra motorcykelklubber fra hele Vestdanmark. (Foto: © Kristian Pedersen, DR)

    Over 100 rockere og motorcykelentusiaster med rygmærke har her til formiddag indtaget Rådhuspladsen i København.

    Demonstrationen er arrangeret af Bikerfonden, som er en sammenslutning af 17 motorcykelklubber, heriblandt Hells Angels og Bandidos.

    Motorcyklisterne demonstrerer blandt andet imod "lukning og ulovliggørelse af klubber og deres tilholdssteder" samt "uoverskuelige regler vedrørende vejsidesyn og konfiskering af motorcykler".

    Det fremgår af Bikerfondens hjemmeside.

    Politiet vurderer ifølge Ekstra Bladet, at 120-130 motorcykler er samlet på Rådhuspladsen, og at alt foregår i fred og ro.

    Også på Rådhuspladsen i Aarhus er en lignende demonstration i gang, som også foregår i god ro og orden.

  13. Syv meldes dræbt i boligblok efter angreb mod Belgorod

    Boligblokken i Belgorod kollapsede delvist. Foto fra det russiske statsmedie Tass. (Foto: © Yelizaveta Demidova, TASS)

    Syv mennesker omkom og 15 blev såret, da en del af en boligblok kollapsede under et angreb på den russiske by Belgorod.

    Det siger regionens guvernør, Vjatsjeslav Gladkov, der giver Ukraine skylden for et "direkte granatangreb på en lejlighedsbebyggelse".

    Belgorod ligger i Rusland, tæt på grænsen til den østlige del af Ukraine.

    Tidligere i dag oplyste det russiske forsvarsministerium, at Ukraine i løbet af natten havde affyret angrebsdroner og ballistiske missiler mod blandt andet Belgorod.

    Ifølge ministeriet blev boligblokken ramt, da fragmenter fra missiler faldt ned på bygningen, efter at missilerne var blevet skudt ned af russisk militær.

    Ministeriet vurderer altså ikke, at raketangrebet var direkte rettet mod bygningen, skriver Ritzau.

    Ukraine har ikke kommenteret de russiske oplysninger om angrebet, skriver Reuters. Det er heller ikke bekræftet af uafhængige kilder.

    Opdateret klokken 14.36 med flere oplysninger om angrebet.

  14. Oplevelsescenter holdt aftenåben kun for nordlys-kiggere

    Nordlyset kunne ses svagt over Ringkøbings oplevelsescenter "Naturkraft" lørdag aften (Foto: © Iben Granum Møller / Naturkraft)

    Igen i nat var der exceptionelt gode chancer for at se nordlys over hele Danmark, og den chance greb Naturkraft i Ringkøbing.

    Oplevelsescentret slog dørene gratis op fra klokken 22 til midnat, så besøgende kunne nyde nordlyset fra den store ringvold, der omgiver Naturkraft.

    Cirka 160 gæster tog plads på volden, siger Iben Granum Møller, der er teamleder for marketing hos Naturkraft:

    - De fik noget nordlys at se, men ikke så meget, at man kunne se det med det blotte øje. Men når man tog billeder med lang lukketid på mobiltelefonen, så stod det fint frem.

  15. 315 meldes omkommet efter oversvømmelser i Afghanistan

    Voldsomme oversvømmelser i Afghanistan har kostet 315 mennesker livet, mens flere end 1.600 er såret.

    Det siger flygtningeministeriet i landet, som er styret af Taliban.

    De pludselige og dødbringende oversvømmelser ramte Afghanistan tidligere på ugen efter voldsom regn i den nordlige del af landet.

    Folk samles over en oversvømmet landsby mellem Samangan and Mazar-i-Sharif i det nordlige Afghanistan. (Foto: © ATIF ARYAN, Ritzau Scanpix)

    Afghanistan blev også ramt af voldsom regn med oversvømmelser og ødelæggelser til følge i sidste måned, hvor mindst 70 mennesker omkom, og 2.000 hjem blev beskadiget, beretter nyhedsbureauet AP.

    Naturkatastroferne forværrer situationen i landet, hvor knap 16 millioner mennesker ifølge FN's fødevareprogram, WFP, i forvejen ikke får nok at spise, og en tredjedel af befolkningen ikke ved, hvor deres næste måltid skal komme fra.

    WFP peger på, at den humanitære krise i landet er blevet værre og mere kompleks, siden Taliban tog kontrollen, og vestlige tropper trak sig ud i 2021.

  16. Museum laver nyt legeområde til børn i berygtet New Yorker-fængsel

    Children's Museum of Manhattan og New York Citys berygtede Rikers Island-fængsel er ikke to steder, som folk ville sætte i forbindelse med hinamden.

    Ikke desto mindre har museet og fængslet samarbejdet om at indrette et legeområde til de indsattes børn, der er blevet indviet i anledningen af mors dag, skriver AP.

    - Mødre skal have interaktioner med deres børn. Og det er vigtigt for dem at have kontakt, selv mens de er i vores varetægt, så når de bliver løsladt, ved de, at de har det bånd, og det bånd er blevet opretholdt under fængslingen. Så de heller ikke ender med at komme tilbage i vores varetægt, siger Lynelle Maginley-Liddie fra byens kriminalforsorg.

    De senere år har flere lukkede fængsler herhjemme også fået legepladser. Læs mere her.

  17. Frankrigs præsident presser nu på for, at EU-landene indfører en fælles digital alderskontrol på sociale medier på 15 år. De danske socialdemokrater er ikke afvisende.

  18. Beboere på Anholt kræver mere stabil færgedrift

    Beboerne på Anholt har mistet tålmodigheden med øens livlinje, færgen, fordi den har alt for mange aflysninger.

    Derfor har beboerne indkaldt færgens ledelse og besætning til et borgermøde i aften for at få en forklaring på de mange aflysninger, som færgen har haft her i vinterhalvåret.

    - De mange aflysninger gør det svært at bo på Anholt, for vi ved aldrig, om vi kan komme til fastlandet til en vigtig aftale, siger medlem af bestyrelsen i Anholt Borgerforening Karen Konge.

    Overfartsleder for Grenaa-Anholt Færgefart Iben Wan siger, at færgen har oplevet flere tilfælde af højvande i Anholt havn end tidligere, og det giver større risiko for skader på færgen. Når færgen bliver aflyst, er det for at undgå, at den bliver beskadiget, hvilket vil betyde endnu flere aflysninger.

  19. Gruskongen Nadal tvivler på sin deltagelse i French Open

    Den flittigtvindende 37-årige spanske krop er begyndt at slå sprækker. (Foto: © GREGORIO BORGIA, Associated Press)

    Med sine 14 French Open-titler er Rafael Nadal den suverænt mest vindende tennisspiller af den franske grand slam.

    Det var planen, at årets udgave af French Open skulle være den 37-årige spaniers sidste dans på gruset i Paris. Men nu sår Nadal tvivl om sin deltagelse.

    - Fysisk har jeg nogle problemer, men de er ikke store nok lige nu, til at jeg siger, at jeg ikke spiller turneringen, der har været den vigtigste igennem min karriere. Jeg må se, hvordan jeg har det i morgen eller om en uge, siger Rafael Nadal ifølge AFP.

    Spanieren har været hårdt ramt af skader det seneste års tid. Lørdag røg han ud af ATP 1000-turneringen i Rom allerede i anden runde.

    French Open begynder den 26. maj.

  20. Over fem millioner cataloniere skal i dag vælge nye ledere

    Den tidligere separatistleder Carles Puigdemont har ført valgkamp fra eksil i Frankrig. Han vender måske tilbage til det regionale parlament i Barcelona efter valget. (Foto: © NACHO DOCE, Ritzau Scanpix)

    Cataloniens 5,7 millioner vælgere skal til stemmeurnerne i dag ved et regionsvalg, og resultatet vil blive fuldt med stor interesse i resten af Spanien.

    Valget vil nemlig være en test af, hvor separatistbevægelsen står i forhold til den spanske regering og premierminister Pedro Sánchez. Det skriver AP.

    Separatisterne har siddet på magten i regionen i over et årti, men ifølge nyhedsbureauet viser meningsmålinger, at støtten til et selvstændigt Catalonien er faldet.

    Den tidligere separatistleder Carles Puigdemont, der har levet i eksil, siden han i 2017 forgæves forsøgte at løsrive Catalonien fra Spanien, stiller op og har ført valgkamp fra det sydlige Frankrig og vil muligvis vende tilbage, da Spaniens parlament har godkendt, at han og hundredevis af andre separatister kan få amnesti.

  21. Søndagssol til hele landet og helt op til 20 grader

    Der venter en tør og solrig søndag til det meste af landet, efter at lidt dis og tåget vejr har domineret i morgentimerne.

    Det oplyser DMI.

    Temperaturerne vil ligge på mellem 15 og 18 grader - dog kan heldige vestjyder opleve op til 20 grader, mens bornholmere ved kysterne må nøjes med 10 til 15 grader.

    Og vinden kommer heller ikke til at drille dem, der er ude i naturen og nyde søndagssolen. Det bliver svag til jævn vind mellem syd og øst.

  22. Demokratiske værdier taber terræn både inden og uden for Europa, mener den tidligere Nato-generalsekretær.

  23. Første levende menneske med grisenyre er død efter to måneder

    Det første levende menneske, der har fået indopereret en nyre fra en genmodificeret gris, er afgået ved døden.

    Ifølge hospitalet i den amerikanske stat Massachusetts er der dog ingen indikationer på, at transplantationen var skyld i dødsfaldet. Men hvad dødsårsagen er, oplyses ikke.

    Den 62-årige patient Richard Slayman havde i mange år levet med type 2-diabetes og forhøjet blodtryk, og han fik opereret grisenyren ind, efter at have levet med nyresvigt i fem år.

    Ifølge lægerne regnede de med, at grisenyren ville kunne holde mindst to år, skriver Ritzau.

  24. 11 mister livet i busulykke i Indonesien

    • Politi og redningsmandskab undersøger den forulykkede bus. (Foto: © RYAN SUHERLAN, Ritzau Scanpix)
    • Ni personer blev dræbt på stedet i ulykken, mens to andre døde af deres kvæstelser på hospitalet. (Foto: © RYAN SUHERLAN, Associated Press)
    1 / 2

    En bus er kørt galt med 61 elever og lærere på vej tilbage til deres skole i Depok uden for Indonesiens hovedstad Jakarta.

    11 personer er døde, og adskillige er såret, skriver AP.

    Det var angiveligt problemer med bussens bremser, der var årsag til ulykken, oplyser politiet.

    - Vi undersøger stadig årsagen til ulykken, men en foreløbig undersøgelse viste, at bussens bremser ikke fungerede, siger politiets talsmand.

  25. Naturbrand tvinger tusindvis af canadiere fra hjemmet

    Naturbranden i provinsen British Colombia er så kraftig, at røgen nu har bevæget sig mod naboregionen Alberta. (Foto: © JASON FRANSON, Associated Press)

    En hastigt voksende naturbrand i den canadiske provins British Columbia har betydet, at tusindvis af indbyggere har måtte forlade deres hjem og søge i sikkerhed hen over weekenden.

    Nu bliver alle de tilbageværende indbyggere i den nordøstlige del af British Columbia opfordret til at forlade området med det samme, da ilden breder sig meget hurtigt.

    Naturbranden begyndte fredag, og allerde i går havde den spredt sig til et område, som var dobbelt så stort.

    I og omkring byen Fort Nelson ser det særlig slemt ud, da ilden brænder kun få kilometer fra bygrænsen.

    Langt de fleste af de 3.500 beboere har da også ladet sig evakuere, og politiet er gået fra dør til dør for at sikre sig, at alle fik besked om at tage af sted.

    Selv Fort Nelson General Hospital er blevet evakueret og lukket indtil videre.

  26. Bureaukrati for millioner dræner ny aftale om vandmiljø, siger frustreret ekspert.

  27. Hospitalsafdeling vil spare penge ved at bruge flex-sygeplejersker

    Det er dyrt at sætte sygeplejersker på overarbejde eller kalde vikarer ind, når der er travlt på afdelingen for mave- og tarmkirurgi på Regionshospitalet i Gødstrup.

    Derfor ansætter afdelingen nu fire såkaldte flex-sygeplejersker, som kan træde til ved akut sygdom og ekstra travlhed.

    Sygeplejerskerne får fuldtids-betaling, men er kun vagtsat 28 timer om ugen og kan så springe til, når det brænder på de sidste 9 timer af 37-timers-ugen.

    Sygeplejefaglig direktør Rikke Degn vurderer, at flex-sygplejersker både vil sikre en bedre behandling og gavne afdelingens økonomi:

    - I dag har vi i højere grad brugt overarbejde og at kalde på eksterne vikarer fra vikarbureauer, og det er en dyr løsning og heller ikke altid en god løsning, fordi vi ikke kan være sikker på, at de har kompetencerne.

  28. Rusland hævder at have skudt seks ukrainske droner og missiler ned

    Ukraine har angiveligt forsøgt at ramme russisk territorium i nat.

    I hvert fald hævder det russiske forsvarsministerium ifølge Reuters, at luftforsvarssystemer har ødelagt seks angrebsdroner og to ballistiske missiler, som Ukraine affyrede natten over.

    Missilerne blev skudt ned over Belgorod i det vestlige Rusland, mens dronerne blev skudt ned over blandt andet Brjansk og Lipetsk.

    DR kan ikke af- eller bekræfte oplysningerne.

    Ukraine har ikke kommenteret de mulige angreb, skriver Reuters.

    Russiske styrker har de seneste dage forsøgt at rykke frem i Kharkiv-regionen, og Rusland har angrebet byen Kharkiv med droner og raketter.

    Ukraine har sendt forstærkninger til regionen i det nordøstlige Ukraine nær den russiske grænse. Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, skrev forleden på X, at Ukraine fortsætter med at "forpurre Ruslands offensive hensigter" i regionen.

  29. Mandø og Sæd har succes med tilflytterboliger

    Både på Vadehavsøen Mandø og i landsbyen Sæd er det en succes at lade folk bo i en prøvebolig - for de har alle fået smag for det.

    I tilflytterhuset i Sæd har seks familier indtil nu boet gennem de seneste fire år - og alle familier er nu bosat i området eller andre steder i det sønderjyske.

    Også på Mandø har de succes med en prøvelejlighed, der beboes at en potientiel tilflytter i vinterhalvåret. De to, der har boet der indtil nu, bliver begge boede på Vadehavsøen.

    En opgørelse, som Landdistrikternes Fællesråd lavede sidste år viste, at landsbyer og småøer tlibyder prøveboliger 14 forskellige steder i Danmark.

    Og formand for rådet, Steffen Damsgaard, kan godt forestille sig flere prøveboliger rundt om i landet:

    - Vi skal hele tiden tænke i, hvordan vi kan tiltrække flere beboere til landdistrikterne, siger han.

  30. Unge skal løse manglen på frivillige til EU-valget

    Mange kommuner mangler frivillige til at tælle stemmer til Europaparlamentsvalget d. 9 juni.

    Derfor forsøger de nu i Vejle Kommune at lokke kommunens unge til at hjælpe med opgaven.

    Udover at de unge kan hjælpe kommunen med at løse manglen på frivillige, så tror kommunen også, at det gavner de unge at være med på valgdagen, fortæller Michael Hein, juridisk chef i Vejle Kommune.

    - Du er med i demokratiets maskinrum, siger han.

    Og forsøget er noget, der glæder valgforsker og professor ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen.

    - Det kan være en rigtig god start for at få et endnu større engagement i vores demokrati, siger han.

  31. Der er behov for mere pædagogisk personale, men mange kommuner tilbyder ikke lærepladser til specifik uddannelse.

  32. 'Kongen af B-film' er død

    Roger Corman, der har produceret mere end 300 film og har vundet en Æres-Oscar, er død. (Foto: © Christophe Simon/Ritzau Scanpix)

    Filminstruktør, producer og oscarmodtager Roger Corman er død i en alder af 98 år.

    Det oplyser hans datter Catherine Corman i en udtalelse, skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

    Han er ifølge flere medier kendt som "kongen af B-film" og har produceret mere end 300 film og haft titel som instruktør på mere end 50 produktioner.

    Han modtog i 2009 en Æres-Oscar for sin "enestående evne til at pleje aspirerende filmskabere ved at skabe et miljø, som ingen filmskole kunne modsvare."

    Han gav kendte navne som Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Ron Howard og James Cameron arbejde på sine produktioner, inden de for alvor var brudt igennem.

  33. Rusland: Ukraine har sendt droner mod russisk olieraffinaderi

    Mens 1.700 ukrainere evakueres efter russisk oprustning i den østlige del af Ukraine, har landet natten til søndag ifølge Rusland angrebet et olieraffinaderi i den russiske Volgograd-region med droner.

    Det oplyser regionens guvernør ifølge det statskontrollerede russiske nyhedsbureau Ria.

    Ifølge guvernøren brød olieraffinaderiet kortvarigt i brand. Men branden er slukket, og ingen kom til skade, lyder det.

  34. USA nedskyder Houthi-missiler henover weekenden

    Fredag aften nedskød USA en drone over Adenbugten. Den var affyret af den militante Houthi-bevægelse, der kontrollerer store dele af Yemen.

    Det oplyser USA's militære centralkommando, Centcom, i et opslag på X.

    Natten til lørdag skød de yderligere tre droner ned over Det Røde Hav. I ingen af tilfældene beskadigede dronerne personer eller materiel.

    Houthi-bevægelsen har i sympati med Hamas i krigen mod Israel angrebet skibstrafikken i området adskillige gange de seneste måneder.

  35. Trods modstand op til showet: Danske seere gav Israel tredjehøjeste antal point

    Selvom Israel forud for lørdagens finale i Eurovision mødte stor kritik for sin deltagelse, endte landet med at være et af dem, der trak flest stemmer fra danske seere.

    Danske Eurovision-seere sendte otte point til Israels bidrag 'Hurricane', der blev fremført af Eden Golan.

    Danskerne placerede altså tredjeflest stemmer hos Israel, kun overgået af 12 point til Kroatien og 10 point til Ukraine.

    Du kan se hele oversigten over de danske stemmer her.

  36. Finalen i Eurovision lørdag aften var ifølge fans en stor fest, selvom konkurrencen blev politisk.

  37. Prognoserne er 'bedre end i går': Sådan kan du bedst spotte nordlyset på himlen

    Natten til lørdag så nordlyset nogle steder sådan her ud. (Foto: © Susanne Jensen)

    Natten til lørdag piblede nordlyset frem flere steder i Danmark, og situationen kan gentage sig igen i nat - denne gang med bedre chancer for at spotte nordlyset over hele Danmark.

    - Chancerne er helt vildt gode. Det ser ud, som om de bliver bedre end i går, siger Christian Schubert, der er formidler ved Brorfelde Observatoriet.

    Hans bedste råd er at placere sig et mørkt sted og lade sine øjne vænne sig til mørket.

    Samtidig er det en god idé at bruge sin mobiltelefon til at spotte nordlyset, da telefonens fotocensorer bedre kan opfange lyset end det blotte øje.

    I denne weekend er der ekstraordinært gode betingelser for nordlys på grund af en sjælden solstorm.

  38. Loven bliver kritiseret for at trække Georgien i en 'antivestlig retning'.

  39. To aktivister anholdt for angreb på Magna Carta

    I Storbritannien er to klimaaktivister, som begge er i firserne, blevet sigtet for hærværk mod det historiske dokument Magna Carta. Det skriver det britiske public service-medie BBC.

    På det britiske nationalbibliotek, British Library, angreb de to fredag glasboksen, som indkapsler dokumentet fra 1200-tallet, med hammer og mejsel, før de limede sig fast til den.

    Magna Carta er det første dokument, hvor ideen om, at ingen står over loven, ikke engang kongen, udtrykkes.

    De to aktivister holdt bannere op fra miljøgruppen "Just Stop Oil" om, at de britiske myndigheder bryder loven.

    De er blevet løsladt og skal for en dommer den 20. juni.

    Klimaaktivisterne Sue Parfitt, 82, og Judy Bruce, 85, smadrede dele af boksen omkring Magna Carta. (Foto: © JUST STOP OIL, Ritzau Scanpix)
  40. Flere end 1.700 evakueret i det nordøstlige Ukraine

    Hårde kampe i det nordøstlige Ukraine i nærheden af storbyen Kharkiv har fået de lokale myndigheder til at evakuere flere end 1.700 mennesker. Det skriver nyhedsbureauet AP.

    Tidligere i dag meddelte det russiske forsvarsministerium, at russisk militær har indtaget fem landsbyer i området.

    I en videotale til aften sagde Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, at der er hårde kampe i syv landsbyer i området, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Også Kharkiv-regionens guvernør, Oleh Synjehubov, anerkender, at der er hårde kampe i gang. Men ifølge AP har han skrevet på mediet Telegram, at situationen er under kontrol, og at der ikke er fare for et angreb på Kharkiv.

  41. Knivstikkeri på Brønshøj Torv

    Opdateret kl. 04.40 med oplysningen om, at den 22-årige også selv er mistænkt.

    I forbindelse med et slagsmål på Brønshøj Torv i København er en 22-årig mand blevet ramt af et knivstik. Det oplyser Københavns Politis vagtchef Henrik Stormer til Ritzau.

    - Der har været et slagsmål mellem to grupper, hvor to er røget ekstra i totterne på hinanden. En af dem blev tildelt et stik - formentlig med en kniv i overkroppen, siger han.

    Den 22-årige blev kørt på Rigshospitalet. Hans tilstand er stabil. Natten til søndag oplyser politiet til Ritzau, at man ikke har nogen mistænkte i søgelyset.

    Til gengæld skal den 22-årige ifølge Ritzau fremstilles i grundlovsforhør søndag, da han nu selv er mistænkt for at forsøge at stikke en anden person under samme slagsmål.

  42. Nødhospital indrettet i det centrale Gaza, siger israelsk militær

    I et opslag på det sociale medie X, skriver det israelske forsvar (IDF), at der er blevet indrettet et nødhospital i det centrale Gaza.

    Ifølge nyhedsbureauet Reuters bemandes det af 150 internationale nødhjælpsarbejdere og drives af nødhjælpsorganisationen International Medical Corp.

    IDF skriver på X, at hospitalet er oprettet for at øge den humanitære indsats og for at sikre, at der er hjælp til civile, som har forladt det østlige Rafah.

  43. Israel har bedt palæstinensere i flere boligkvarterer i Rafah om at evakuere.

  44. Spanske ferieøer strammer alkoholregler

    Fra i dag er alkoholreglerne i populære turistbyer på en række spanske ferieøer blevet strammet. Det skriver det britiske public service-medie BBC.

    Det er lokalmyndighederne på De Baleariske Øer, som blandt andet omfatter Mallorca og Ibiza, der gør brug af nogle muligheder i en lov fra 2020.

    Det betyder blandt andet, at man kan få en bøde på op til omkring 11.000 kroner for at drikke uden for autoriserede områder i Magaluf på Mallorca og Sant Antoni på Ibiza.

    Festbåde må fremover heller ikke komme nærmere end 1,8 kilometer fra kysten ved visse områder.

    Siden 2020 har det det været ulovligt for forretninger at sælge alkohol i nogle turistbyer i tidsrummet mellem klokken 21.30 og klokken 8.00.

  45. Hundredevis af danskere vil lige nu have fat i en svensk børnebog om at have det svært. Men bibliotekerne har slet ikke nok

  46. Gode vejrmæssige betingelser for at se nordlys igen i nat

    I nat var det det muligt at se noget af det vildeste nordlys, der er observeret over Danmark. Årsagen er en meget kraftig geomagnetisk storm.

    Også i den kommende nat skulle der være gode muligheder for at se det sjældne og farverige syn.

    De vejrmæssige forudsætninger er i hvert fald gode, siger DR's vejrvært Thomas Mørk.

    - Vi har det samme klare vejr, som vi havde den forgangne nat i stort set hele landet, siger vejrværten.

    Han forudser, at der nok bliver mest at se først på natten.

  47. Miljøministeren vil gøre noget ved forurenende nikotinposer

    Miljøminister Magnus Heunicke (S) vil undersøge, om det er muligt at indføre et udvidet produktansvar for producenterne af nikotinposer. Det skriver han i et svar til Ritzau.

    En undersøgelse fra DTU viser, at der hvert år ender 5,3 millioner nikotinposer i naturen eller på gaderne.

    Udvidet produktansvar betyder, at producenten skal betale for oprydning. Det findes for cigaretskod via et EU-direktiv, som betyder, at tobaksproducenterne skal betale 84,5 millioner til kommunerne for deres udgifter til oprydning.

    - For mig er der ikke forskel på, om det er cigaretskod eller nikotinposer, der ender i naturen. Det er noget affald, der ikke skal ligge og flyde i vores natur, skriver miljøministeren til Ritzau.

  48. En ny rapport fra det amerikanske udenrigsministerium understreger det spændte forhold mellem Det Hvide Hus og Netanyahu-regeringen, lyder det fra DR-korrespondent.

  49. Optakten til finalen i Eurovision har været præget af protester blandt både tilskuere og deltagere.

Mere fra dr.dk