PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/danskerne-v%C3%A6lger-k%C3%B8det-fra-10565

Danskerne vælger kødet fra

Pressemeddelelse juli 5, 2010 Livsstil

Danskerne foretrækker i stigende grad fisk frem for kød og salget af frisk fisk er over de seneste år steget markant med over 500 ton.

Flyin´Fish på grill

Danskerne er per tradition et kødelskende folkefærd, men i fremtiden kommer okse- og svinekød i stigende grad til at vige pladsen for frisk fisk. I en dugfrisk markedsundersøgelse svarer 1/3 af forbrugerne, at de forventer at spise mere fisk om et år, end de gør i dag.

At der er noget om snakken bekræftes af de seneste salgstal fra Fiskeribranchen. Salget af frisk fisk i supermarkederne er det seneste år steget markant med over 500 ton.

Grillet fisk et sommer hit  

”De fleste ved godt, at fisk er sundt, men mange savner inspiration til tilberedningen, og det er en væsentlig barriere mod mere fisk på middagsbordet. Det er nok en af forklaringerne på, at vores nyeste fiskeret, Flyin’ Fish hitter på grillen denne sommer”, fortæller Anders P. Christensen, direktør i EPA Foods og fortsætter ”Flyin’ Fish er vores bud på en inspirerende måde at spise frisk fisk på, og den sætter forbrugeren i stand til at servere lækker, velsmagende fisk, bare ved at tænde for grillen”, siger Anders P. Christensen.

10 millioner sushi om året

EPA Foods var de første med frisk sushi i supermarkederne, og da den lille sushiproducent i 2002 introducerede frisk sushi, vidste kun de færreste, hvad sushi var. I dag spiser hver 6. dansker regelmæssigt frisk sushi fra supermarkedet, og EPA Foods fremstiller nu over 10 millioner stykker sushi om året.

”Sushi er nok den sundeste færdigret, du kan spise, at det oven i købet smager godt, er nok forklaringen på, at danskerne har taget så godt i mod sushi fra supermarkedet. Samtidig er sushi en meget nem måde at få fisk på”,siger Anders P. Christensen.

Unge uden madkundskaber

Danskere har en lang tradition for at tilberede maden selv, og det hænger måske sammen med udbuddet af færdigretter. Danske færdigretter indeholder generelt store mængder fedt og sukker, men hvis udbuddet blev sundt og velsmagende, står en ny generation af unge klar ved kølemontrerne. Madlavning er nemlig ikke længere en del af opdragelsen, til gengæld er der en stigende bevidsthed om, at mad skal være sund.

”Ingen tvivl om, at de unge er store aftagere af sushi i supermarkedet, og den øgede efterspørgsel efter inspiration til nemme fiskeretter, kommer også klart fra det unge segment, udtaler Anders P. Christensen. ”Vi har mange loyale forbrugere, ca. halvdelen af dem oplyser, at de selv laver mad, når ikke de køber vores sushi i supermarkedet”, slutter Anders P. Christensen, der har et erklæret mål om at gøre sund mad nem og tilgængelig for alle danskere.

Billedtekst:Friske fisk, spændende krydderier og opskrifter udviklet af gourmet kokke, er grundelementerne i Flyin’ Fish, der er klar til servering efter en smuttur på grillen.

Kontakter


Emner


Livsstil