-
Fra sektionen:
Ausone & familien Vauthier
Saint-Emilions tempel – den hellige gral – mystisk, dragende, fyldt med magi, fra det underjordiske, fra historien, den kristne tro, fra et sted der må have tilhørt SKABEREN og som nu tilhører Vauthier-familien, der ydmygt ser sig selv som en lille periode af en meget, meget længere historie. Se artikel: Château Ausone | Vinbladet Jeg […]
-
Fra sektionen:
Backstage Wine Club – Rock’n roll og rene vine
Efter 32 år i den danske og internationale bankverden valgte Johnie Brøgger i 2007, at smide jakkesættet og i stedet dyrke sine interesser for vin og musik. Vinen kom ind ad bagdøren i 1985, hvor ølbryggerne i Danmark strejkede – i hele 57 dage. Han arbejdede dengang i Bikuben i København og i stedet for […]
-
Endnu en gang blev der iagttaget, duftet, gurglet, spyttet mens Europa og Mellemøsten står i brand. Dette lange, seje træk, fra vinstokken bliver plantet til druerne bliver høstet og vinen endelig, efter 5 – 10 – 20 – 30 – 40 år bliver drukket, er et tegn på den menneskelige civilisation som magtmennesker endnu engang […]
Klummen
-
Pris 598,00 plus 60,00 i porto. Bestil på vinbladet@vinbladet.dk eller ring på 21781012 Læs anmeldelse af Inside Burgundy her og anmeldelse af Inside Bordeaux her
Højtidens Vin
Erik Skovenborg guider til højtidens bedste vinkøb i danske supermarkeder
-
Fra sektionen:
Sherry-vindere fra Sdr. Bjert Kro
Den 6. maj var flere end 75 sherryinteresserede gæster samlet på Michelin-restauranten The Samuel i Hellerup, hvor vinderen af Copa Jerez XI Nacional 2024 skulle findes. Den spanske konkurrence Copa Jerez er kendt som verdens største gastronomiske konkurrence, hvor parring af mad og sherry er i fokus. Og niveauet var – ifølge dagens jury med […]
-
Fra sektionen:
Barbadillo: Manzanilla-mesteren
Sherry kommer som bekendt fra tre forskellige byer: Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda og El Puerto de Santa Maria. Jerez er suverænt den største og vigtigste med langt de fleste kendte sherryhuse. El Puerto har dog den næststørste producent, Osborne, hvis karakteristiske silhuetter af en tyr i metal står overalt i det sydlige […]
Økologisk & Biodynamisk
-
Vertheuil – det var her pilgrimmene gjorde stop inden den helt store rejse til fods mod målet, Santiago de Compostela. De fleste kom fra England, med båd, måske både søsyge og med garanti udmattede. Klosteret i Vertheuil på Médoc-halvøen i Bordeaux tog imod, gav pilgrimmene vand, suppe og brød – og vin fra klosterets egne […]
-
Min vinanekdote starter med Niels Lillelunds anmeldelse af ”Creme de Tete 1999” fra Château Gillette i Jyllands-Posten. Denne Sauternes får 97 points og fire stjerner med følgende skudsmål: ”Hors classe, som franskmændene siger. Smagt over fem dage, og den er helt upåvirket af situationen. Imponerende dybde under et kalket ydre, noter af brioche, confit d’orange, […]
Dansk Vin
-
Foreningen Dansk Vin havde lørdag den 16. september sit årlige vinskue på Hotel Faaborg Fjord. Foreningens medlemmer indsender hvert år forud for vinskuet deres druevine, frugtvine, cider og mjød, der bliver smagt og vurderet af et stort indkaldt dommerpanel. Vinskuets organiserede bedømmelse af medlemmernes vine har haft, og har, afgørende betydning for en stadig udvikling […]
-
“Langt højere bjerge så vide på jord”, skrev Grundtvig, men han havde næppe i tankerne at det var på bjergsiderne og i dalene man avlede vin. Og endnu fjernere har tanken været om dyrkning af vin i Danmark: ”vi er ikke skabte til højhed og blæst, ved jorden at blive, det tjener os bedst.” Det […]
Champagne fra a til z
-
For blot få år siden var Champagne en standardiseret mærkevare, der var domineret af store velkendte brands. De gigantiske Champagnehuse satte en ære i, at deres basisvin var et veldefineret og forudsigeligt produkt, hvor man gjorde sig de største bestræbelser for, at Champagnen smagte ens fra år til år. Denne stræben efter en ensartet og […]
Italien fra Nord til Syd
-
Italien har ikke alene stolte vintraditioner men også et berettiget ry for at improvisere, fortolke reglerne og overraske med noget nyt efter næste bakketop. Man siger at i England er alt tilladt, der ikke er forbudt, mens alt er forbudt i Tyskland, som ikke udtrykkeligt er tilladt. For russerne er alt forbudt, også det der […]
Danske Vinhandlere – hvem, hvad, hvor
-
I slut 70’erne cyklede jeg fra Odense centrum og ud til det nybyggede universitet omgivet af store grønne områder. I dag er det ikke mere et sted på ”landet” . Byen er begyndt at hænge sammen og udfolde sine ambitioner med en ny letbane, et nyt supersygehus, og et nyt H.C. Andersen museum, tegnet af […]
-
Til stadighed dukker der nye webbutikker op, der gør deres bedste for at overbevise om, at netop her fås der særligt gode vine til særligt lave priser. Der er også flere fantasirige konstruktioner med vinklubordninger i stil med fortidens velkendte bogklubber med tilhørende fast abonnementsbetaling og løfter om exceptionelle rabatter. Reelt er det gammel vin […]
-
”Supervin med supervækst” skrev Nordjyske allerede i december 2016 om vinkøbmanden Mads Jensen. Og det store smil er stadig fremme, for væksten er kun fortsat og prognosen mere end opmuntrende, i dag med over 30 ansatte og et salg på mange millioner flasker vin. Mads Jensen solgte i 2012 sit Super Bedst supermarked i Hjørring til […]
-
“Vin er hårdt arbejde, men det er også mødet med en masse interessante mennesker og fascination af, hvad naturen er i stand til at forkæle os med” ….siger Jacob Ruby, mens han viser rundt i sin nyindrettede vinbutik, i Brabrand, ved Aarhus. Efter 32 år med vin for andre, og sammen med andre, sælger han […]
Bordeaux & Bourgogne
-
Fra sektionen:
Ausone & familien Vauthier
Saint-Emilions tempel – den hellige gral – mystisk, dragende, fyldt med magi, fra det underjordiske, fra historien, den kristne tro, fra et sted der må have tilhørt SKABEREN og som nu tilhører Vauthier-familien, der ydmygt ser sig selv som en lille periode af en meget, meget længere historie. Se artikel: Château Ausone | Vinbladet Jeg […]
-
Endnu en gang blev der iagttaget, duftet, gurglet, spyttet mens Europa og Mellemøsten står i brand. Dette lange, seje træk, fra vinstokken bliver plantet til druerne bliver høstet og vinen endelig, efter 5 – 10 – 20 – 30 – 40 år bliver drukket, er et tegn på den menneskelige civilisation som magtmennesker endnu engang […]
-
Fra sektionen:
Château Haut-Bailly
Skulle jeg vælge en topvin, som jeg ville betegne som typisk Graves, blev det Haut-Bailly, skrev jeg i min bog, ”Graves Bordeaux” i 1987, samme år som appellation Pessac-Léognan blev skabt. Château Haut-Bailly ligger på slotsruten mellem Cadaujac og Léognan, på det højeste plateau i Pessac-Léognan. Jorden er dækket med fossiler, det samme var murene […]
Set & Smagt