Trending restaurantnavne
Jeg glæder mig som et forårskådt lam til at tage plads på bette-noma i aften. Der har selvsagt været et enormt hype omkring den nye restaurant, der åbnede i januar og blev lanceret som en mere folkelig version af storesøster med navnet 108. Bordene er revet væk, og alle madører har allerede positioneret sig som firstmovere via de eksponerende medier med dokumentation af maden. I restaurantens første måneder lever den i nomas trygge rammer, mens noma popper op i Australien og restauranten 108 bygges i Strandgade 108.
En stræben efter at blive en folkekær darling afspejles også i navngivningen. Det er hverken nyt, banebrydende eller særligt opfindsomt. Det fandt kulturprogrammet AK 24syv også pudsigt, og derfor ringede værten Anders Christiansen for at spørge, om jeg kunne sige noget om noget så nichenørdet som restaurantnavnetendenser. Jeg gik med på legen og havde det ret sjovt med at finde seks kategorier med eksempler til ham. Det blev til:
NUMRENE
No. 1, No. 2, No. 61, 20a, 1.th, Nr.
18, Klassisk 65 og selvfølgelig sidste skud på stammen 108.
KORT OG
GODT PÅ FIRE BOGSTAVER
noma, Tabu, Veto, Goma, Relæ, Rusk, Kost, Clou, Bæst, Cupo, Koks,
DE GAKKEDE
UHØJTIDLIGE
Pluto, Gorilla,
Barbie, Pony, Giggles, Swag
WHAT YOU
SEE IS WHAT YOU GET
Musling, Øl & Brød,
Kul, Grød, Fleisch, Marv & Ben,
DE BLÆREDYGTIGE
Stedsans, Nose
2 Tail, Rub & Stub, Nyskud
RESTAURANT
OPRØR
Rebel,
Hærværk, Anarki
Det er som sagt i interviewet ingen videnskabelig undersøgelse, så fortsæt selv listen af kategorier og eksempler. Du kan høre om kategorierne her, og om hvad navnene fortæller om restauranten. Du finder det ved at ‘spole’ hen efter 24 minutter, og så varer det cirka 11 minutter. God lytter.
KÅL KÅL KÅL
Hvidkål, rødkål, savojkål, majroe, kålrabi, glaskål, blomkål, romanesco, rosenkål, palmekål, spidsskål, broccoli og kinakål. Kål er stadig cool - hele tre kogebøger om kål står på listen over nye udgivelser dette efterår.
Kan du huske Kålkællingerne fra tv? Kål har nu i mange år været ikke bare madmediedarling, men også yndet materiale til at få autenticiteten til at stå helt skarpt på KH Würtz-tallerknerne på restauranter med nordisk selvforståelse. Vi kan tilsyneladende ikke få nok af kål, og september bød på intet mindre end tre nye kogebøger om kål.
Med læberne godt trukket op med rødt hoppede Kålkællingerne i 50′er-skørter for at at overbevise danskerne om kåls fortræffeligheder på tv i 2013. Nu er de aktuelle igen, stadig i kjoler og frække læber, men på papir med Kålkællingenes kogebog.
Og de er ikke alene om at pynte sig i kålens ærinde. Mette Mølbak skriver også om kål i bogform i den nye udgivelse ‘KÅL – 57 sunde, sprøde og lækre opskrifter’. Hun kører den dog ikke ind med læbestift for at tiltrække sig opmærksomhed til kærligheden til kål. Det nye job som redaktør for Politikens Spis&Bo indledte hun med et flot opslag i søndagssektionen med opskrifter fra bogen og en artikel den efterfølgende weekend om de bitre grøntsagers gode sundhedsegenskaber, (med det i øvrigt hamrende spændende fokus på de gamle grøntsagssorter med mere komplekse smagsudtryk end dem, der typisk dyrkes i dag til salg).
Begejstring og kålhistorik gør det moderne at spise søbekål igen
Jeg har desværre endnu ikke set hverken Kålkællingernes eller Mølbaks bøger, men jeg har heldigvis fået den sidste og tredje aktuelle bog om kål, ‘KÅL’, på hylden herhjemme.
Dansksprogede madbøger med andet eller mere end opskrifter er desværre i fåtal. I KÅL giver madhistorikeren Asmus Gamdrup Petersen Jensen i et oplagt sprog læseren en grundig historisk baggrund for de forskellige kåltypers rolle i den danske madkultur side om side med kokken Peter Nøhrs opskrifter. Forfatternes kålkanon rummer old school retter fra mit mormors køkken som stuvet hvidkål med kanelsukker til nutidige snackerier som grønkålsdip med rygeost eller japanske gyoza med savoykål.
Asmus peger selv på søbekål som én af favoritopskrifterne i bogen. Den gamle suppe på grønkål var så almindelig i de gode gamle dage, at den ældste kogebog på dansk, Koge Bog af Anna Wencker fra 1625, i afsnittet ‘kål at koge’ beskriver, at det næsten ikke er nødvendigt at skrive opskriften, for enhver bondekvinde bør allerede kende den. Retten hører i dag næppe til gode kendinge i hjemmekøkkenerne, men bogen giver retten et fint comeback.
KÅL gør flot kål ære og er vellykket i at lade begejstringen boltre sig over 266 sider på 13 forskellige kåltyper og med 80 opskrifter, et utal af kålhistorier, sæsonangivelser, kålkælenavne og smukke fotos af retter. Hertil kål-nærbilleder, der må gøre selv den største kålfornægter sprød. Køb bogen i Kost, hvor Peter og Asmus har den daglige gang. Jeg skal selv forbi og havde lært, hvordan Peter skærer rosenkålene, så de små fine blade er nemme at pille fra hinanden.